ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με οχήματα ορεινής διάσωσης ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων ΟΚΥπΥ

Με οχήματα ορεινής διάσωσης ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων ΟΚΥπΥ

Δύο υπερσύγχρονα οχήματα ορεινής διάσωσης, με τα οποία θα ενισχυθεί το έργο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, παρέλαβε σήμερα η Διεύθυνση Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, τα νέα οχήματα θα συμβάλουν στην άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας σε δύσκολες περιπτώσεις διάσωσης σε ορεινές περιοχές, με σημαντική μείωση του χρόνου ανταπόκρισης.

Σύμφωνα με έρευνες, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο χρόνος ανταπόκρισης είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τη διάσωση, καθώς κάθε καθυστέρηση επηρεάζει τις πιθανότητες επιβίωσης κατά 5,5-10%.Τα εν λόγω οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτα περιστατικά όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς αλλά και σε άλλες διασώσεις.

Κατά την παράδοση, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ Ριάνα Κωνσταντίνου, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Ψάλτη και την Psaltis Auto Parts που τα παρέδωσαν, σημειώνοντας ότι η Υπηρεσία αποκτά δύο πολύτιμα όπλα στη μάχη για τη διάσωση ζωών, διαβεβαιώνοντας ότι θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία, για τις διασώσεις σε δύσβατες και άλλες περιοχές.

Με ανανεώσεις εξοπλισμού, αναπτυξιακά έργα και επεκτάσεις, ο ΟΚΥπΥ εκπληρώνει τη δέσμευσή του για συνεχή πρόοδο και παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως, καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top