ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Η αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο παραμένουν σκιές και ατιμωρησία»

Αβέρωφ: «Η αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο παραμένουν σκιές και ατιμωρησία»

Γραπτή δήλωση Αβέρωφ Νεοφύτου για δημοσιεύματα Cyprus Confidential

Η έρευνα για τα δημοσιεύματα του Cyprus Confidential πρέπει να καταλήξει σε τεκμηριωμένα πορίσματα. Οι κατά νόμο αρμόδιες αρχές οφείλουν να δρομολογήσουν άμεσα συντονισμένες και εις βάθος ενέργειες, όπως απαιτεί η σοβαρότητα του θέματος, αλλά και η κατεπείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η φήμη της Κυπρου ως αξιόπιστος προορισμός επενδύσεων και παροχής υπηρεσιών. Η αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο παραμένουν σκιές και ατιμωρησία.

Παράλληλα, όμως, δεν είναι δυνατόν να παραδώσουμε ως εξιλαστήρια θύματα χιλιάδες εργαζόμενους και επαγγελματίες στο συγκεκριμένο τομέα που καμία ευθύνη δεν έχουν για όσα στιγματίζουν την χώρα μας.

Στο πολιτικό επίπεδο, είναι αναγκαίες τολμηρές παρεμβάσεις για το παρόν και  στρατηγικές επιλογές για το μέλλον του τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος είναι κινητήριος μοχλός της οικονομίας μας. Άμεσο μέτρο είναι η θεσμοθέτηση ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τον ρόλο και τις υποχρεώσεις δικηγόρων και λογιστών.  Η οικονομία μας πρέπει να θωρακιστεί απέναντι σε κρούσματα διαφθοράς και να προστατευθεί  ο υγιής τομέας παροχής υπηρεσιών. Το αξίωμα ότι ουδείς δύναται να είναι ο επόπτης του εαυτού του, επιβάλλεται να εφαρμοστεί και για δικηγόρους και για λογιστές.

Από στρατηγικής σκοπιάς όμως, είναι σαφές ότι συνολικά ως κυπριακή οικονομία έχουμε ανάγκη να αναπτύξουμε και νέους τομείς, αναδεικνύοντας  τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα.

Δεν θα σταματήσω να το λέω: Η Κύπρος πέραν των άλλων τομέων, να καταστεί η  Silicon Valley της Ευρώπης, ως μια θερμοκοιτίδα νεοφυών εταιρειών τεχνολογίας, είναι ένας οραματικός, αλλά και υλοποιήσιμος στόχος. Ανάλογος στόχος είναι να  αναπτύξουμε στην πατρίδα μας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου υγείας και ευζωίας για δεκάδες εκατομμύρια ευπόρων πολιτών άλλων χωρών, που τώρα διαβιούν σε απόσταση μιας ολιγόωρης πτήσης. Υπόβαθρο και επιστέγασμα αυτών των δύο τομέων μπορεί να γίνει η αναβάθμιση των υπηρεσιών Ανώτατης Εκπαίδευσης και ή ίδρυση ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημιακών κλινικών και τεχνολογικών πάρκων.

Με αυτούς τους μεγάλους στόχους θα αναμετρηθεί η ηγεσία και η πολιτική τάξη της χώρας.

Για να υλοποιήσουμε τα μεγάλα οράματα για τον τόπο μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top