Επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου χωρίς πυρηνικό φορτίο έκανε η Γαλλία - Δείτε βίντεο

Επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου χωρίς πυρηνικό φορτίο έκανε η Γαλλία - Δείτε βίντεο

Σε επιτυχημένη δοκιμή ενός στρατηγικού βαλλιστικού πυραύλου χωρίς πυρηνικό φορτίο, προχώρησε η Γαλλία το Σάββατο.

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε από μια τοποθεσία στην περιοχή Landes στη νοτιοδυτική Γαλλία.Ο πύραυλος παρακολουθήθηκε σε όλη τη φάση της πτήσης του και η περιοχή πτώσης εντοπίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από οποιαδήποτε ακτή, πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Δείτε βίντεο από την εκτόξευση

 
 

«Πρώτη επιτυχής δοκιμαστική εκτόξευση στρατηγικού βαλλιστικού πυραύλου M51.3!» έγραψε ο υπουργός Άμυνας, Σεμπαστιέν Λεκορνού σε ανάρτηση στο Twitter.


«Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της πυρηνικής μας αποτροπής και αποδεικνύει την αριστεία του τομέα εκτόξευσης», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε απόψε τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου να ωριμάσουν έργα ώστε να εγκριθούν από την Κυβέρνηση το 2027 όταν και θα διατεθεί ποσό 3,5 δις ευρώ για υλοποίηση τους.