ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! «Άγρια» επιδείνωση της κατάσταση με την σκόνη – Δείτε εδώ ιατρικές συμβουλές

Προσοχή! «Άγρια» επιδείνωση της κατάσταση με την σκόνη  – Δείτε εδώ ιατρικές συμβουλές

Επιδείνωση παρουσιάζουν ώρα με την ώρα τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα σε όλες τις πόλεις, με τις Ιατρικές Υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, να εκδίδουν ανακοίνωση για τα μέτρα προστασίας του κοινού και κυρίως των ατόμων υψηλού κινδύνου.

Στις 11 το πρωί, οι τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m ( PM 10) στην ατμόσφαιρα πολλαπλασιάστηκαν σε όλες τις περιοχές. Στη Λευκωσία οι τιμές σκόνης ανήλθαν στα 2632 μg/m3, στη Λάρνακα στα 4085 μg/m3, στη Λεμεσό στα 3390 μg/m3, στο Ζύγι στα 3709 μg/m3, και στην Πάφο στα 348 μg/m3.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα άτομα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές, στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, να αποφεύγουν ή περιορίζουν τον χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου επικρατεί συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, υγρασίας και επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας, να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δύσπνοιας, τα άτομα θα πρέπει να απευθύνονται στο θεράποντα ιατρό τους ή στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, ενώ σημειώνεται πως τα άτομα με Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, για αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους.

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες αναφέρουν πως άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα.

Για τον γενικό πληθυσμό, συμβουλεύουν την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης και τον περιορισμό του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους.

Οπως διευκρινίζεται τα άτομα υψηλού κινδύνου θεωρούνται τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, οι καρδιοπαθείς, οι νεφροπαθείς, οι ανοσοανεπάρκειες, τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top