ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία Χαμηλόμισθων: Με πλακάτ και πανό μέσα στη βροχή στην είσοδο της Λευκωσίας - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαρτυρία Χαμηλόμισθων: Με πλακάτ και πανό μέσα στη βροχή στην είσοδο της Λευκωσίας - Δείτε φωτογραφίες

Μαζική η κινητοποίηση χαμηλόμισθων κυβερνητικών υπαλλήλων παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Δεκάδες μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων της συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 11/12 στα φώτα καλησπέρα, μέσα στη βροχή, κρατώντας ομπρέλες και πανό.

Μερικά από τα συνθήματα είναι: «ΑΝΟΧΗ ΤΕΡΜΑ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ», «ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗΝ Α2 ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ» και «ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ».

Τι ζητούν

Όπως αναφέρεται σε υπόμνημα που επέδωσε στο Προεδρικό την περασμένη Δευτέρα 4/12 αντιπροσωπεία του Κλαδικού Συμβουλίου Γραμματειακού και Γραφειακού Προσωπικού και της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων της συντεχνίας, τα μέλη της ζητούν να αναγνωριστεί το σύνολο της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων από την ημερομηνία της αρχικής πρόσληψής τους, συμπεριλαμβανομένης και αυτών με δεκαπενθήμερα συμβόλαια ή άλλης χρονικής διάρκειας, εφόσον είναι στην ίδια θέση ή σε θέση των ίδιων συνδυασμένων κλιμάκων.

Ζητούν επίσης να θεωρηθεί για τους υπαλλήλους της κλίμακας Α1 που αναβαθμίστηκαν στην κλίμακα Α2 το 2020 ότι η προϋπηρεσία τους έχει διανυθεί εξολοκλήρου στην κλίμακα Α2 και να διασφαλιστεί ότι οι υπάλληλοι που ξεκίνησαν από υψηλότερο σημείο των συνδυασμένων κλιμάκων λόγω προσόντων δεν θα αδικηθούν σε σύγκριση με άλλους, και θα τοποθετηθούν σε βαθμίδες ανάλογες της προϋπηρεσίας τους.

Προσθέτουν ότι ανάλογης μεταχείρισης θα πρέπει να τύχουν όλοι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι άλλων κλιμάκων και πως η ρύθμιση του θέματος θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη 6/12 σε δηλώσεις του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται όλα τα πιθανά σενάρια και λύσεις σε σχέση με το θέμα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και έχει παρουσιαστεί ήδη μια πρόταση ενώπιον των εργαζομένων, και πως «το θέμα θα λυθεί».

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή διαμαρτυρία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top