ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα ζητά να φιλοξενηθούν 10.000 Σύροι μετανάστες το 2016 στις ΗΠΑ

Ο Ομπάμα ζητά να φιλοξενηθούν 10.000 Σύροι μετανάστες το 2016 στις ΗΠΑ

Σπάζοντας τους αυστηρούς κανόνες που διέπουν την είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι θα προτείνει την παροχή ασύλου σε 10.000 Σύρους μετανάστες μέσα στο 2016

Παρά τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια που δίνουν οι ΗΠΑ για ανθρωπιστική βοήθεια, ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χρειαστεί να φιλοξενηθούν στην χώρα πολλοί περισσότεροι πρόσφυγες από την Συρία. Ο αριθμός που ανακοίνωσε ο Aμερικανός πρόεδρος ανεβάζει αυτό το νούμερο στις 10.000 μετανάστες, για το επόμενο οικονομικό έτος που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου. 

Η διαφοροποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ έρχεται μετά από την αυξανόμενη πίεση της κοινής γνώμης αλλά και των ανθρωπιστικών οργανώσεων στο να αυξήσουν την εμπλοκή τους στην ανακούφιση των προσφύγων με πιο απτά μέτρα πέρα από την οικονομική βοήθεια. 

Για να γίνει εμφανής η αλλαγή στην γραμμή πλεύσης του Λευκού Οίκου θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα οι ΗΠΑ είχαν δεχθεί στο έδαφός τους μόλις 1.300 Σύρους πρόσφυγες από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου τέσσερα χρόνια πριν. 

Ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, θα πρέπει πολύ σύντομα να αλλάξει και η πάγια πολιτική της χώρας για αποδοχή 70.000 μεταναστών κάθε χρόνο στο έδαφός της, ανεβάζοντας αυτό το νούμερο στο πιο ρεαλιστικό των 100.000 ανθρώπων. 

Σε συνέχεια αυτής της δήλωσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι πρόσθετοι 30.000 δεν θα είναι όλοι Σύροι. Όμως θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο μέρος τους, τουλάχιστον σε αυτή την φάση και με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη. 

Όπως και να έχει, το μεταναστευτικό έχει πλέον μετακομίσει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αποτελώντας πλέον μεγάλο θέμα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και σημαντικό κομμάτι της προεκλογικής καμπάνιας για τις προεδρικές εκλογές του 2016. 

Μάλιστα η ίδια η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τις ΗΠΑ να πάρει περισσότερους πρόσφυγες και να παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια, ενώ για τους Ρεπουμπλικάνους, θα αποτελέσει ένα δύσκολο έως βασανιστικό θέμα, ιδίως όταν απέναντι όλων βρίσκεται ένας άνθρωπος με τις ιδέες του Τραμπ.

Πηγή protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top