ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Επίθεση σε Νετανιάχου - «Δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Χίτλερ»

Ερντογάν: Επίθεση σε Νετανιάχου - «Δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Χίτλερ»

Νέα επίθεση κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, παρομοιάζοντάς τον μάλιστα με τον «ναζιστή και καταπιεστή» Αδόλφο Χίτλερ.

«Τα πάντα, από την ΕΕ μέχρι τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, έχουν αποτύχει σε αυτή την κρίση στη Γάζα. Συνειδητοποιήσαμε ότι οι θεσμοί που λένε μεγάλα λόγια είναι εντελώς άδειοι όταν πρόκειται για το Ισραήλ. Από σήμερα, έχουν περάσει 80 ημέρες από την έναρξη των επιθέσεων. Όλες οι αξίες της ανθρωπότητας 'πυροβολήθηκαν' μπροστά στα μάτια μας. Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ; Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Οχι... Ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο πλούσιος όσο αυτός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Η Δύση και οι ΗΠΑ προσφέρουν κάθε είδους υποστήριξη στο Ισραήλ. Σκότωσαν περισσότερους από 20 χιλιάδες κατοίκους της Γάζας. Βομβαρδίστηκαν νοσοκομεία, σχολεία και χώροι λατρείας, που δεν πρέπει να αγγίζονται ούτε στον πόλεμο. Επιστήμονες της Γάζας μαρτύρησαν μαζί με τις οικογένειές τους».

«Παρακολουθούμε, με βαριά καρδιά, τη σφαγή 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρά τις δεκάδες προσπάθειες στο διπλωματικό πεδίο, δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία εκατοντάδων κατοίκων της Γάζας. Ως μουσουλμάνοι, και κυρίως ως άνθρωποι, βιώνουμε την αμηχανία του να μην μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή τη σκληρότητα στον κόσμο μας. Σήμερα η Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα για τον Χίτλερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία δεν έχει φωνή. Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Η Δύση είναι χρεωμένη και δεν μπορεί να μιλήσει» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top