ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμετάβλητος ο καιρός μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς - Αναλυτικά η πρόγνωση

Αμετάβλητος ο καιρός μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς - Αναλυτικά η πρόγνωση

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές θα είναι ο καιρός μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, που ανήμερα της Πρωτοχρονιάς προβλέπει ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες ελαφρές τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα, ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Μιχάλης Μούσκος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Πρωτοχρονιά δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και «κάτι χειμωνιάτικο».

Μέχρι το Σάββατο οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στους 21 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια, είπε, προσθέτοντας ότι στο εσωτερικό η θερμοκρασία είναι στους 5 βαθμούς πάνω από τη μέση τιμή της εποχής που 16 βαθμοί. Στα παράλια η μέση τιμή της εποχής είναι οι 18 βαθμοί και ως εκ τούτου η θερμοκρασία των ημερών είναι 3 βαθμούς ψηλότερη από τη μέση τιμή, συμπλήρωσε.

Περαιτέρω αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, εξήγησε πως δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι μέχρι την Κυριακή. Είπε πως θα επικρατεί ηλιοφάνεια με κάποιες νεφώσεις «δεξιά κα αριστερά».

Συνεχίζοντας είπε πως τη Δευτέρα της Πρωτοχρονιάς ίσως έχουμε αυξημένη νέφωση και μικρή πιθανότητα για κάποιες βροχές, με πιθανότερο να μην βρέξει.

Παρατήρησε ότι ο καιρός συνεχίζει «με ανομβρία», προσθέτοντας ότι «έχουμε αυτόν τον άσχημο Δεκέμβρη με τη βροχόπτωση να κυμαίνεται στον 30% της κανονικής για τον μήνα».

Ανέφερε ότι ο Νοέμβριος δεν ήταν ιδιαίτερα άσχημος σε σχέση με τη βροχόπτωση, που έφτασε στο 87% της κανονικής βροχόπτωσης, αλλά ο Δεκέμβρης ήταν ένας άσχημος, άνυδρος μήνας, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες έχει αρκετή βροχόπτωση.

Ο κ. Μούσκος ευχήθηκε να διαψευσθεί το εποχικό μοντέλο που φέρει εξίσου κακούς σε βροχόπτωση και τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αλλά και εξίσου θερμούς σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, και στη συνέχεια να έχουμε καλύτερο χειμώνα επειδή χρειαζόμαστε πολλές βροχές, όπως επεσήμανε.

Αναλυτικά η πρόγνωση 

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά θα είναι λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Κυριακή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος, από το απόγευμα όμως θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση για να παραμείνει όμως λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top