ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 430 χιλιάδες οι πρόσφυγες που εισήλθαν στην Ευρώπη

Πάνω από 430 χιλιάδες οι πρόσφυγες που εισήλθαν στην Ευρώπη

Αριθμός-ρεκόρ 432.761 προσφύγων και μεταναστών έχουν διαπλεύσει μέχρι σήμερα τη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους, υπερδιπλάσιοι δηλαδή από το σύνολο που είχε καταγραφεί το 2014, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης από τη Γενεύη.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι άνθρωποι αυτοί εισήλθαν στην Ευρώπη από την Ελλάδα: μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου πέρασαν σε ελληνικό έδαφος 309.356 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ στην Ιταλία αφίχθησαν 121.139, στην Ισπανία 2.166 και στη Μάλτα 100. Υπολογίζεται εξάλλου ότι άλλοι 2.748 άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Ντάνιελ Σάμπο σημείωσε ότι το 2014 και στις τέσσερις αυτές χώρες μαζί είχαν φτάσει 197.940 άνθρωποι.

Από την πλευρά της, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ζήτησε να δημιουργηθούν άμεσα αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, τις τρεις χώρες που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, καθώς χαρακτήρισε "φοβερές" τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενούνται οι άνθρωποι αυτοί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top