ΚΟΣΜΟΣ

Εκατόμβη νεκρών από την κατάρρευση γερανού στη Μέκκα

Εκατόμβη νεκρών από την κατάρρευση γερανού στη Μέκκα

Στους 107 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών όταν ένας γερανός κατέρρευσε χθες στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα.

"Όι τραυματίες αλλά και τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν θύματα στην τοποθεσία", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ικχμπαρίγια ο στρατηγός Σουλεϊμάν αλ Αμρ, επικεφαλής της αρχής πολιτικής προστασίας. Ο δυνατός άνεμος και η βροχή ξερίζωσαν δέντρα και ταρακούνησαν γερανούς στην περιοχή, πρόσθεσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.

Το Μεγάλο Τέμενος ήταν κατάμεστο από κόσμο σήμερα, ανήμερα της εβδομαδιαίας προσευχής των μουσουλμάνων.

Ελάχιστες πληροφορίες μεταδίδονται σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ωστόσο στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού.

Mία ώρα νωρίτερα, η αρχή πολιτικής προστασίας έκανε λόγο για «μέτριας έντασης έως ισχυρές βροχοπτώσεις» και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν κεραυνό που ενδεχομένως να έπληξε το γερανό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπας Χάλεντ αλ Φαϊσάλ, διέταξε την έναρξη μιας έρευνας.

Σε άλλες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού.

Σε ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube διακρίνονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και τρέχουν πανικόβλητοι λίγο αφότου ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Ένα σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές για το Χατζ, το ετήσιο προσκύνημα.

Σε εξέλιξη πάντως βρίσκονται εργασίες επέκτασης του τεμένους προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί έως και 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε φορά και στον χώρο αυτό έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά πολλοί γερανοί που χρησιμοποιούνται στις εργασίες αυτές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top