ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογικό θρίλερ καταγράφουν οι νέες δημοσκοπήσεις

Εκλογικό θρίλερ καταγράφουν οι νέες δημοσκοπήσεις

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA,

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% και η Νέα Δημοκρατία 25,8%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 10%.

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ για ΣΚΑΪ: 1% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά περνά ο ΣΥΡΙΖΑ (28,5%) στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου με μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ (27,5%) βάσει της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ που διενεργήθηκε την περίοδο 9-11 Σεπτεμβρίου, αφού είχε προηγηθεί και το debate των πολιτικών αρχηγών. Ανεβασμένο ποσοστό 7% για την Χρυσή Αυγή που παραμένει τρίτο κόμμα.

 

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, πολύ κοντά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, έπεται με το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων στο 4,5%.

 

Η Λαϊκή Ενότητα στο όριο του 3% μπαίνει στη Βουλή ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ με 2%.

Μειώθηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων από 10,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ σε 8%.

Διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 0,3% έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 24,7%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 4,9%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,6% το Ποτάμι με 4,4% και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 4,1%.

Αντίθετα, εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, με ποσοστά 2,6% και 2,4% αντίστοιχα.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στην έρευνα σε θετικές γνώμες, με ποσοστό 46% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%.

Διαφορά 5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Pro Rata που δημοσιεύει σήμερα Παρασκευή η Εφημερίδα των Συντακτών. Στο όριο της εισόδου στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα και οι ΑΝΕΛ· μάχη για να αυξήσουν τα ποσοστά τους δίνουν τα υπόλοιπα κόμματα. Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού «ψηφίζουν» οι ερωτηθέντες.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 23,5%, η ΧΑ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ 4,5%, Το Ποτάμι με 4%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,5% και η Λαϊκή Ενότητα 2,5%.Αλλο κόμμα απαντά το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,5% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας, ανεβαίνει σταδιακά το ποσοστό συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ της ΝΔ αγγίζει το μέγιστο δυνατό. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 64%, ενώ η ΝΔ στο 83%. Στην προηγουμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας, η ψαλίδα μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων ήταν στο 3,5%.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συμμαχίες, οι ερωτηθέντες τάσσονται σε ποσοστό 23% υπέρ κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, δηλάδή ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ενώ αντίστοιχο ποσοστό επιθυμεί συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ακομη, το 18% των ερωτηθέντων θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Όλες οι υπόλοιπες εκδοχές συνεργασιών μεταξύ των κομμάτων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 8%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top