ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποδέχτηκαν πρόσκληση για διάλογο - Αναστέλλουν μέτρα οι συντεχνίες προσωπικού Cyta

Αποδέχτηκαν πρόσκληση για διάλογο - Αναστέλλουν μέτρα οι συντεχνίες προσωπικού Cyta

Οι συντεχνίες του προσωπικού της Cyta αποδέχονται την πρόσκληση της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Οργανισμού για διάλογο, o οποίος, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Πέμπτη, και ως εκ τούτου αναστέλλουν όλα τα μέτρα τα οποία εξήγγειλαν.

Σε κοινή ανακοίνωση τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΑΣΕΤ-Cyta , ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-Cyta, ΣΕΠ-ΑΤΗΚ αναφέρουν ότι «με ανακοίνωση του ο Οργανισμός καλεί τις συντεχνίες του προσωπικού να ανακαλέσουν τα απεργιακά μέτρα τα οποία έχουν εξαγγείλει, για να μπορέσει έτσι, να διατηρηθεί ζωντανός ο διάλογος με την Διοίκηση και την Διεύθυνση, αφού όπως ισχυρίζονται, είναι ελάχιστες οι διαφορές οι οποίες έχουν παραμείνει, ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία για το μεγαλεπήβολο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έργο της Θεσμικής Καινοτομίας και της Μετεξέλιξης του Προσωπικού».

Για το συνδικαλιστικό κίνημα, σημειώνουν, δεν έχει καθόλου σημασία αν είναι πολλά ή ελάχιστα τα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές, αλλά το πόσο σοβαρά είναι και ποια θα μπορούσε να είναι η σημαντικότητα τους στη διαμόρφωση ενός νέου εργασιακού καθεστώτος, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

«Αυτό δεν είναι καθόλου μια ρητορική η οποία αναπτύχθηκε, εφαρμόζοντας τα απεργιακά μέτρα, αλλά μια διαχρονική φιλοσοφία και ιδεολογία μας», προσθέτουν.

Θυμίζουν, παράλληλα, στην κοινή ανακοίνωση τους, ότι το μεγαλεπήβολο έργο της Θεσμικής Καινοτομίας και της Μετεξέλιξης του Προσωπικού, είναι ένα έργο, το οποίο ξεκίνησε με την συναίνεση, την υπευθυνότητα και την κατανόηση τους, στοιχεία που διαχρονικά χαρακτηρίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα στη Cyta, με στόχο να κάνουν τον Οργανισμό πιο ευέλικτο στις διαδικασίες του, να μειώσουν το λειτουργικό του κόστος και παράλληλα για να αναβαθμίσουν το προσωπικό της πρώτης γραμμής, και να τον θωρακίσουν για να αντέξει στον ανελέητο ανταγωνισμό και τις τεράστιες τεχνολογικές προκλήσεις που συντελούνται στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και στην οικονομία γενικότερα.

«Εκλαμβάνουμε την χθεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού σαν μια ύστατη προσπάθεια για σύγκλιση των διαφορών μας, με την ελπίδα ότι θα βρεθούν εκείνες οι κοινά αποδεκτές λύσεις, οι οποίες να ικανοποιούν και τις δύο πλευρές. Θα επιδείξουμε για μια ακόμα φορά την ίδια υπευθυνότητα και την ίδια σοβαρότητα όπως πάντα και θα αποδεχτούμε την πρόσκληση της Διοίκησης και της Διεύθυνσης για διάλογο, o οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Πέμπτη και ως εκ τούτου αναστέλλουμε όλα τα μέτρα τα οποία εξαγγείλαμε», σημειώνουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top