ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο στο Τρόοδος - Είναι αρκετό το χιόνι για σκι;

Άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο στο Τρόοδος - Είναι αρκετό το χιόνι για σκι;

Τις πόρτες του άνοιξε για πρώτη φορά αυτόν τον χειμώνα την Κυριακή 14/1 το χιονοδρομικό κέντρο του Ομίλου Χιονοδρόμων Κύπρου στο Τρόοδος. Ενδεχομένως να ανοίξουν ξανά το επόμενο σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής του Κέντρου, Γιώργος Μιχαήλ, δήλωσε πως την Κυριακή επισκέφθηκαν αρκετός κόσμος το χιονοδρομικό οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το τελεφερίκ. «Το χρησιμοποίησαν αρκετοί πεζοί, πάνω από 500 άτομα, για περίπατο. Κοστίζει επτά ευρώ το άτομο», σημείωσε ο Γιώργος Μιχαήλ.

Ερωτηθείς αν άνοιξαν πίστες για σκι, ο Γιώργος Μιχαήλ απάντησε αρνητικά. «Το χιόνι έχει φτάσει μέχρι 3 εκατοστά που δεν είναι αρκετό για να ανοίξει κάποια από τις πίστες μας. Το Κέντρο διαθέτει τέσσερις πίστες, με την πιο εύκολη την Sun Valley 1, που είναι για αρχάριους ή για όσους δεν έκαναν ποτέ σκι. Για να ανοίξει, χρειάζεται 10-15 εκατοστά χιόνι», υπέδειξε.

Πρόσθεσε πως «σύμφωνα με το δελτίο καιρού η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο και ενδεχομένως το χιόνι να λιώσει. Οπότε αναμένουμε το σαββατοκύριακο για να δούμε εάν θα έρθει χιόνι ξανά. Το προσεχές σαββατοκύριακο, αν υπάρχει έστω και λίγο χιόνι, θα είμαστε ανοιχτοί, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, και θα μπορούν οι πεζοί να αξιοποιήσουν το τελεφερίκ».

Υπενθυμίζεται πως πέρσι έστρωσε αρκετό χιόνι τον Φεβρουάριο και άνοιξαν κάποιες από τις πίστες. «Άργησε να έρθει το χιόνι. Το ίδιο και πέρσι. Ευτυχώς ήμασταν τυχεροί και για ένα μήνα μείναμε ανοικτοί. Ελπίζω ότι θα γίνει το ίδιο και φέτος και περί τα τέλη Ιανουαρίου θα μπορούμε να ανοίξουμε και τις πίστες», σημείωσε ο Γιώργος Μιχαήλ.

Σημειώνεται επίσης πως έξω από το Κέντρο υπάρχουν σχολές εκπαίδευσης για σκι που σε περίπτωση που ανοίξουν πίστες μπορούν να παρέχουν μαθήματα.

Ο Γιώργος Μιχαήλ τόνισε πως οι επισκέπτες πρέπει να είναι προσεκτικοί στον δρόμο και να ακολουθούν τις οδηγίες της Αστυνομίας για κίνηση με 4x4 ή αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι γίνεται μελέτη για να προσελκύσουμε και θερινό τουρισμό, θα χρειαστούν όμως αρκετές επενδύσεις, σε συνδυασμό και με στήριξη από το Κράτος. Υπέδειξε πως είναι ανάγκη να κινηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους για να δημιουργηθούν καλύτερες υποδομές σε χώρους στάθμευσης, πρόσβασης στο Κέντρο, αλλά και εξόδους έκτακτης ανάγκης για να μπορεί να έρθει έγκαιρα ασθενοφόρο στην περιοχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top