ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΣΥΞΕ: Ικανοποιητική η ροή των κρατήσεων για νέα τουριστική περίοδο

ΠΑΣΥΞΕ: Ικανοποιητική η ροή των κρατήσεων για νέα τουριστική περίοδο

Ικανοποιητική χαρακτηρίζει τη ροή των κρατήσεων για τη νέα τουριστική περίοδο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης, κάνοντας λόγο για ικανοποιητικό ενδιαφέρον τόσο από τις μικρές όσο και από τις μεγάλες αγορές.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως το 2023 το Ισραήλ ήταν η δεύτερη πιο μεγάλη αγορά τουριστών και τώρα καταγράφεται η απώλειά της λόγω του πολέμου.

Αν λάβουμε υπόψη ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την έξαρξη του COVID- 19, ακολούθησε η κρίση στην Ουκρανία και τώρα έχουμε την κρίση με το Ισραήλ, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι είναι εξαιτερικά δύσκολο να κάνεουμε προβλέψεις με υψηλό βαθμό ασφάλειας, συμπλήρωσε.

Πρέπει, συνέχισε ,οι ξενοδόχοι να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, όπως και το Υφυπουργείου Τουρισμού αλλά και η εταιρεία Hermes, που αποτελεί σοβαρό στέλεχος της τουριστικής αλυσίδας.

Είμαστε, είπε, «όλοι σε μια εγρήγορση και συνεργαζόμαστε συνεχώς για να δούμε πως μπορούμε να φέρουμε περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε, πως σε παγκύπριο επίπεδο, περίπου το 1/3 των ξενοδοχείων είναι ανοικτά αυτή την περίοδο.

Ανέφερε, παράλληλα, πως οι πληρότητες των ξενοδοχείων που είναι ανοικτά τώρα είναι πολύ χαμηλές.

Ενδεικτικά σημείωσε «πως στα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου που είναι κατεξοχήν τουριστικός προορισμός οι πληρότητες αγγίζουν το 30% αυτή την περίοδο». Πρόσθεσε πως στη Λεμεσό το τουριστικό προϊόν είναι σύνθετο, αφού η πόλη δέχεται επισκέπτες για τουρισμό αλλά και για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πρόσθεσε ακόμη πως οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι οι μήνες με τις χαμηλότερες πληρότητες. Αναφορικά με τις κύριες αγορές της τουριστικής βιομηχανία της Κύπρου ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως αυτές είναι τώρα η αγγλική, η πολωνική και η γερμανική αγορά.

Στόχος μας είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν και τη χειμερινή περίοδο, κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top