Επιτυχής η νέα γεώτρηση: Άναψε η φλόγα στον στόχο «Κρόνος 2» της κυπριακής ΑΟΖ

Επιτυχής η νέα γεώτρηση: Άναψε η φλόγα στον στόχο «Κρόνος 2» της κυπριακής ΑΟΖ

Επιτυχής ήταν η νέα γεώτρηση της ιταλικής ΕΝΙ στον στόχο «Κρόνος 2» στο βυθοτεμάχιο 6 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, καθώς όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, έχει ήδη ανάψει η φλόγα πάνω από τον στόχο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το γεγονός ότι υπάρχει άναμμα φλόγας υποδεικνύει την ύπαρξη ταμιευτήρα στον στόχο. Υπενθυμίζεται ότι η γεώτρηση στον στόχο «Κρόνος 2» διεξήχθη από το πλωτό γεωτρύπανο Transocean Barents.

Σημειώνεται ότι το «Κρόνος 2» είναι η τέταρτη ανακάλυψη στο τεμάχιο 6, μετά το «Ζευς» με εκτιμώμενα αποθέματα 2 με 3 τρισ. κυβικά πόδια, το «Κρόνος 1» με εκτιμώμενη ποσότητα 2,5 tcf και το «Καλυψώ», το οποίο η εταιρεία είχε χαρακτηρίσει ως «υποσχόμενη ανακάλυψη» με χαρακτηριστικά του αιγυπτιακού κοιτάσματος «Ζορ».

To τεμάχιο 6 βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των κυπριακών αρχών. Η ΕΝΙ με μερίδιο 50% είναι ο διαχειριστής του τεμαχίου με την γαλλική Total Energies να συμμετέχει στην κοινοπραξία με μερίδιο 50%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE