ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις από Τ/κ οδηγούς ταξί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών

Αντιδράσεις από Τ/κ οδηγούς ταξί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα από τους οδηγούς ταξί λόγω νομοσχεδίου που η Κυβέρνηση κατέθεσε στην Βουλή για την αντιμετώπιση της παροχής υπηρεσιών ταξί από ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Χθες το απόγευμα το «υπουργείο μεταφορών» στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί το όλο ζήτημα και είναι σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδο, δηλώνοντας ότι «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, στο πλαίσιο των αρχών της αμοιβαιότητας, σύμφωνα με τα βήματα που θα γίνουν από την ε/κ διοίκηση νότιας Κύπρου» όπως αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι οδηγοί ταξί στα κατεχόμενα που περνούν στις ελεύθερες περιοχές είτε για να παραλάβουν είτε να αφήσουν πελάτες τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ή να τους μεταφέρουν σε προορισμό στις ελεύθερες περιοχές, διαμαρτύρονται ότι οι Ε/κ συνάδελφοί τους μπορούν να το πράττουν χωρίς προβλήματα.

Ο Μουχαμέντ Μπερμπάρογλου, πρόεδρος της «ένωσης ταξί Αμμοχώστου» ανέφερε στην «Κίπρις ποστασί» ότι συνάντησαν «διπλωματικά εμπόδια» κατά την μεταφορά επιβατών στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές. «Ενώ εμείς έχουμε μεγάλα προβλήματα με τη μετάβαση στη νότια Κύπρο, οι Ε/κ οδηγοί ταξί έρχονται εδώ και κάνουν τη δουλειά τους όπως θέλουν» πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι όταν τα τ/κ οχήματα ταξί περνούν στις ελεύθερες περιοχές πρέπει να καλύπτουν το γράμμα Τ στην πινακίδα κυκλοφορίας, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουν 150 ευρώ για κάθε επιβάτη.

Ανέφερε επίσης ότι οι Ε/κ οδηγοί ταξί δεν θέλουν οι επιβάτες από τα κατεχόμενα να μεταφέρονται με τ/κ οχήματα ταξί, αλλά να τους μεταφέρουν αυτοί «για να κερδίζουν περισσότερα χρήματα μόνοι τους».

«Ενώ έχουμε μεγάλα προβλήματα με τη μετάβαση στη νότια Κύπρο, οι Ε/κ οδηγοί ταξί έρχονται εδώ και κάνουν τις δουλειές τους όπως θέλουν. Είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι; Οι ταξιτζήδες εδώ δεν πρέπει να τρώνε ψωμί;» διερωτήθηκε. Κι αυτό συμβαίνει, πρόσθεσε, ενώ στα κατεχόμενα αντιμετωπίζουν «προβλήματα με τα πειρατικά και παράνομα ταξί».

Αναφερόμενος δε στα «διπλωματικά εμπόδια» είπε ότι πελάτες τους μπορούν να περάσουν από την μια πλευρά στην άλλη, αλλά «άτομα των οποίων οι σύζυγοι είναι από την Τουρκία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όταν περνούν στη νότια Κύπρο» και αναφέρθηκε και στα παιδιά μεικτών γάμων που δεν μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα της ΚΔ.

Μετά από τις πρόσφατες αυτές εξελίξεις, έγινε γνωστό πως στα κατεχόμενα γίνονται διεργασίες για την δημιουργία «ομοσπονδίας οδηγών ταξί» που θα συνενώσει τις «επαρχιακές ενώσεις ταξί».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top