ΚΟΣΜΟΣ

BINTEO: Γάλλος δήμαρχος σε Σύρους πρόσφυγες- «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ»

BINTEO: Γάλλος δήμαρχος σε Σύρους πρόσφυγες- «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ»

Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις του δημάρχου - Τον περασμένο μήνα, η Λε Πεν συνέστησε στις κυβερνήσεις να επιστρέψουν τους πρόσφυγες «στα σπίτια τους, ακόμη και αν αυτά είναι σε εμπόλεμες χώρες»

Προκαλεί σοκ το βίντεο που δημοσίευσε ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης Μπεζιέ, Ρομπέρ Μενάρ, εν μέσω μιας από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις στην ιστορία.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται πως ο Μενάρ επισκέπτεται τη συνοικία «Λα Ντεβέζ», όπου έχουν εγκατασταθεί πολλοί πρόσφυγες. Ο δήμαρχος της πόλης της νότιας Γαλλίας, με τη συνοδεία αστυνομικών και μελών του προσωπικού του επισκέπτεται αρκετά διαμερίσματα και επανειλημμένως λέει στους Σύρους πρόσφυγες: «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι σε αυτήν την πόλη. Εισβάλλατε εδώ, κατεδαφίζοντας πόρτες. Κλέβετε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν θα έπρεπε να απασχολείτε αυτά τα διαμερίσματα».

Σε κάποιο σημείο, ένας πρόσφυγας προσπαθεί να εξηγήσει πως μιλάει μόνο Αραβικά, με τον δήμαρχο Μενάρ να απαντά: «Όχι, καταλαβαίνεις». Το βίντεο παρακολούθησαν χιλιάδες άτομα, μόλις η παράταξη του δημάρχου το δημοσίευσε, την περασμένη Παρασκευή. Αυτή είναι η δεύτερη δημόσια αντι-μεταναστευτική κίνηση του Μενάρ τον τελευταίο καιρό.

Την περασμένη εβδομάδα, το τοπικό περιοδικό της πόλης Μπεζιέ δημοσίευσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία των προσφύγων, στην οποία φαίνεται να κατευθύνονται προς την Μπεζιέ. Ο τίτλος λέει: «Έρχονται!». Ο Μενάρ εξελέγη το 2014 με την υποστήριξη του δεξιού, αντι-μεταναστευτικού κόμματος της Γαλλίας, το Εθνικό Μέτωπο.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες Σύροι στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από έναν ανελέητο εμφύλιο πόλεμο, αναζητούν καταφύγιο σε όλη την Ευρώπη. Η Γαλλία έχει συμφωνήσει να παρέχει άσυλο σε 24.000 πρόσφυγες, αλλά η δεξιά πτέρυγα της χώρας βλέπει τους πρόσφυγες ως «μεταναστευτική αναρχία», σύμφωνα με την αρχηγό του κόμματος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν. Πολλοί ανησυχούν ότι η δραματική αύξηση των προσφυγικών πληθυσμών σε όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης θα προκαλέσει έντονο αντι-μεταναστευτικό συναίσθημα, το οποίο το Εθνικό Μέτωπο θα εκμεταλλευτεί. Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, η Λε Πεν συνέστησε στις κυβερνήσεις να επιστρέψουν τους πρόσφυγες «στα σπίτια τους, ακόμη και αν αυτά είναι σε εμπόλεμες χώρες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top