ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πίστωση χρόνου έδωσαν οι ωρομίσθιοι στο ΓΝ Πάφου στον ΟΚΥπΥ για προσλήψεις

Πίστωση χρόνου έδωσαν οι ωρομίσθιοι στο ΓΝ Πάφου στον ΟΚΥπΥ για προσλήψεις

Το ωρομίσθιο προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αποφάσισε σήμερα σε Γενική Συνέλευση, που πραγματοποίησε το πρωί, όπως δώσει πίστωση χρόνου στον ΟΚΥπΥ προκειμένου να προχωρήσει στην ενίσχυση με προσωπικό και την αναστολή οποιοδήποτε μέτρων.

Τα μέτρα που αναμενόταν να αποφασιστούν, σύμφωνα με τους συντεχνιακούς αναστάλθηκαν, μετά τη διαβεβαίωση που έλαβαν από τον ΟΚΥπΥ ότι θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη προσωπικού για να καλυφτούν οι ανάγκες.

O Γιώργος Λεωνίδα, Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχαν ότι αναμένεται από εβδομάδας να τεθεί σε λειτουργία η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου χωρίς την πρόσληψη επιπρόσθετου ωρομίσθιου προσωπικού, οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι δημιουργείται πρόβλημα αφού ήδη λόγω υποστελέχωσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αλλά ούτε και να πάρουν άδειες λόγω του φόρτου εργασίας.

Ο κ. Λεωνίδα, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ΓΝ Πάφου εργάζονται περίπου 140 Ωρομίσθιοι αλλά σε διάφορες ειδικότητες, όπως καθαρίστριες, βοηθοί θαλάμου, κλητήρες και άλλα.

Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδα, οι συντεχνίες έλαβαν διαβεβαίωση από τη Διοίκηση του ΟΚΥπΥ ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη προσωπικού για να καλύψουν τις ανάγκες, οπότε αποφασίστηκε όπως δοθεί στον ΟΚΥπΥ πίστωση χρόνου για να δουν πώς θα προχωρήσουν και αναφέροντας παράλληλα πως θα παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας των κυβερνητικών ωρομίσθιων της ΣΕΚ Πάφου Κώστας Χριστοδούλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πρόσληψης επιπρόσθετου ωρομίσθιου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης, που θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Φεβρουαρίου του 2024.

«Είχαμε πληροφορίες ότι θα λειτουργούσαν το κτήριο χωρίς της πρόσληψη προσωπικού, ωστόσο μετά από κάποιες ενέργειες που έγιναν τις τελευταίες ώρες, πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει ο ΟΚΥπΥ στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες που χρειάζονται».

Ως εκ τούτου, συνέχισε, το θέμα θεωρείται λήξαν. Συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως υπάρχει κατάλογος αναμονής και θα κληθούν τα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στο κατάλογο και στα διάφορα επαγγέλματα σημειώνοντας πως ήδη έγιναν ενέργειες στο Γραφείο Εργασίας. Εάν ωστόσο και εφόσον ο κόσμος που είναι πάνω στις λίστες αναμονής δεν ενδιαφέρεται να εργοδοτηθεί, θα προχωρήσει ο ΟΚΥπΥ μέσω του Γραφείου Εργασίας άμεσα να στείλει υποψήφιους για να γίνουν οι προσλήψεις, πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε πως οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν είναι ότι η πρόσληψη και άλλων ωρομισθίων αναμένεται να γίνει πριν από τις 15 τρέχοντος μηνός.

Ερωτηθείς σε ποιες ειδικότητες χρειάζονται προσλήψεις, ανέφερε πως ελλείψεις προσωπικού παρατηρούνται σε διάφορες ειδικότητες, όπως καθαρίστριες, βοηθούς, κλητήρες, οδηγούς, γραφείς και άλλους ώστε να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης.

Τι αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Συντεχνιών

Η Γενική Συνέλευση του Ωρομίσθιου Προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου που συνήλθε σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 αποφάσισε ομόφωνα αναστολή των μέτρων που θα πραγματοποιούσαν, αφού έλαβαν επίσημες διαβεβαιώσεις από τον ΟΚΥπΥ για άμεση πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της νέας μονάδας αιμοκάθαρσης που αναμένεται να λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ,ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ, «αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός πως, έστω και την υστάτη, ο ΟΚΥπΥ αντιλήφθηκε την ανάγκη για πρόσληψη επιπρόσθετου ωρομίσθιου προσωπικού για την κάλυψη των νέων αναγκών και αναμένουμε πως θα τηρήσει αυτήν του την δέσμευση».

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και το Ωρομίσθιο Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα τοποθετούνται με τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Ανάλυση: Ο μετεκλογικός σεισμός που φέρει το όνομα Φειδίας - Ο στρουθοκαμηλισμός των κομμάτωνΣοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που άρχισε χθες (15/6) στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top