Ιταλία: Πέθανε η πρωτότοκη κόρη του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού Άλντο Μόρο

Ιταλία: Πέθανε η πρωτότοκη κόρη του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού Άλντο Μόρο

Η Μαρία Φίντα Μόρο, πρωτότοκη κόρη του Ιταλού χριστιανοδημοκράτη πρώην πρωθυπουργού Άλντο Μόρο, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες το 1978, πέθανε σήμερα στη Ρώμη σε ηλικία 77 ετών.

Από το 1987 μέχρι το 1992 η Μαρία Φίντα Μόρο ήταν γερουσιαστής, εκλεγμένη με την Χριστιανική Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια της θητείας της μεταπήδησε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και στη συνέχεια σε εκείνη των ανεξάρτητων γερουσιαστών.

«Θα επιστρέψω στην πολιτική στράτευση μόνο με το κόμμα που νιώθω ότι με εκπροσωπεί: εκείνο της συνείδησής μου», είχε γράψει μετά το τέλος αυτής της πολιτικής εμπειρίας της.

Σε βιβλίο που εξέδωσε, διηγήθηκε την δύσκολη ιστορία της οικογένειάς της. Η Γερουσία της Ρώμης την τίμησε σήμερα με ενός λεπτού σιγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, στο 66,4% η συμμετοχή - Μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, στο 66,4% η συμμετοχή - Μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE