ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ με στοχοπροσήλωση συνεχίζει εντατικά την πρωτοβουλία για το Κυπριακό συνεχίζοντας τις επαφές με τα τ/κ κόμματα

Αννίτα Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ με στοχοπροσήλωση συνεχίζει εντατικά την πρωτοβουλία για το Κυπριακό συνεχίζοντας τις επαφές με τα τ/κ κόμματα

Τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό και τις προοπτικές για επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, υπό το φως και των επαφών της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε Κύπρο, Ελλάδα και Άγκυρα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου σε σειρά συναντήσεων στα κατεχόμενα, με τον κ. Μουσταφά Ακιντζί, τους ηγέτες των Τουρκοκυπριακών κομμάτων TDP και CTP και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, η κ. Αννίτα Δημητρίου προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Ο ΔΗΣΥ με στοχοπροσήλωση συνεχίζει εντατικά την πρωτοβουλία για το Κυπριακό έχοντας επαφές με πολιτικά κόμματα, προσωπικότητες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Τ/κ κοινότητα.

Οι συζητήσεις που είχαμε με τον κ. Ακιντζί και τους ηγέτες των TDP και CTP ήταν χρήσιμες και εποικοδομητικές.

Συμφωνούμε ότι το υφιστάμενο στάτους κβο είναι επικίνδυνο για όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες της κας Ολγκίν, για να επιτύχουμε το συντομότερο την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Στόχος παραμένει η επίτευξη μίας λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα επεσήμανα στους συνομιλητές και τις συνομιλήτριες μου ότι στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι βασικές ανησυχίες και των Ελληνοκυπρίων, κυρίως στα ζητήματα της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του κράτους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top