ΕΛΛΑΔΑ

Βασανισμοί σε ζωντανή μετάδοση - Για κακούργημα διώκεται o youtuber – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Βασανισμοί σε ζωντανή μετάδοση - Για κακούργημα διώκεται o youtuber – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος, βρίσκεται ο 35χρονος youtuber ο οποίος φέρεται να ασκούσε βία και να εξευτέλιζε αδύναμους ανθρώπους σε ζωντανή μετάδοση.

Ο εισαγγελέας, με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Τι ισχυρίζεται ο 35χρονος youtuber

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή και θα απολογηθεί την Παρασκευή καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυριζόμενος πως δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης και πως υπήρχε συναίνεση από την πλευρά των θυμάτων, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να διατυπώνει επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική στέρηση.

Κατά παραγγελία οι πράξεις βίας

Σύμφωνα με το MEGA, o youtuber είναι ο άνθρωπος που αποκαλούν «αρχηγό». Ο γνωστός youtuber που φέρεται να εκμεταλλευόταν και να βασάνιζε ανθρώπους με νοητική αναπηρία σε ζωντανές συνδέσεις.

Η δράση του ήταν γνωστή. Τον παρακολουθούσαν χιλιάδες συνδρομητές να καλεί στο σπίτι του άνδρες και γυναίκες, να τους ξεφτιλίζει και να τους δέρνει σε ζωντανές μεταδόσεις.

Όλα αυτά πάντα επί πληρωμή. Οι συνδρομητές που ο youtuber αποκαλούσε «στρατό», έβαζαν χρήματα και ανάλογα τη δυσκολία του κάθε challenge παιδιά με νοητική αναπηρία υπομέναν βασανιστήρια.

Ο 35χρονος συνέχιζε τη δράση του κανονικά όλο αυτό το διάστημα, παρά τη σύλληψη του 42χρονου που είχε προηγηθεί. Οι δύο δράστες φαίνεται να συνεργάζονταν σε αρκετές ζωντανές μεταδόσεις που περιείχαν βία, είτε λεκτική, είτε σωματική.

«Ο κόσμος το γούσταρε, το στήριξε, το αγάπησε»

Ο γνωστός youtuber περίμενε καθημερινά να δει τι καινούριο θα αποκαλυφθεί για αυτόν μέσα από την εκπομπή.

Προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ισχυριζόταν πως μόνο καλό έκανε στα άτομα με νοητική αναπηρία που εκμεταλλευόταν φανερά.

«Όλα αυτά τα παιδιά από την αφάνεια και το περιθώριο γίνανε superstars, κυριολεκτικά superstars. Όταν κάποιοι είδαν ότι αυτά τα παιδιά που είναι εύκολα διαχειρίσιμα να τους επηρεάσεις γίνανε superstars πήγανε από δίπλα να το παίξουνε φίλοι τους».

Από τότε και έπειτα άρχισαν οι αντιδράσεις του επονομαζόμενου «αρχηγού» σε live streaming.

«Εγώ είχα κάνει μία φάση, εγώ streamαρα. Με αυτά και με αυτά με κάποιο τρόπο μαζευτήκανε κάποια άτομα, με αυτά τα άτομα χτίσαμε κάτι ωραίο, ο κόσμος το γούσταρε, το στήριξε, το αγάπησε».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ

Πηγή: in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top