ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Στόχος να γίνει η Κύπρος από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς επιχειρήσεων»

ΠτΔ: «Στόχος να γίνει η Κύπρος από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς επιχειρήσεων»

Η πρόοδος υλοποίησης της Στρατηγικής Προσέλκυσης Επενδύσεων και Ταλέντου που εφαρμόζεται από το 2022, καθώς και η ενίσχυση της με νέες δράσεις, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με ξένους επενδυτές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στους επενδυτές είπε ότι στόχος είναι να καταστεί η Κύπρος ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για διαβίωση και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας., στόχος της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Προεδρία, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων, και στην οποία συμμετείχαν πέραν των 100 επενδυτών, ήταν η ενημέρωση τους για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση, για βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε η πρόοδος υλοποίησης της Στρατηγικής Προσέλκυσης Επενδύσεων και Ταλέντου που εφαρμόζεται από το 2022, καθώς και η ενίσχυση της με νέες δράσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 7 Φεβρουαρίου 2024.  Επίσης, η εκδήλωση παρείχε την ευκαιρία για καταγραφή περαιτέρω αναγκών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές κατά τη μεταφορά της επιχειρηματικής τους έδρας στην Κύπρο, αλλά και τη δραστηριοποίηση τους στη χώρα μας.

Κατά την εκδήλωση, ο Προέδρος της Δημοκρατίας στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι η τροποποίηση της Στρατηγικής βασίστηκε κυρίως στις ανάγκες της επενδυτικής κοινότητας, όπως αυτές είχαν καταγραφεί κατά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι.

Τόνισε τη διατήρηση συνθηκών σταθερότητας στην οικονομία ως προϋπόθεση για την προσέλκυση των επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι η κατάταξη της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα από όλους τους Οίκους Αξιολόγησης, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς τις συνετές πολιτικές της Κυβέρνησης. 

Αναφέρθηκε, επίσης, σε βασικές δράσεις του Ετήσιου Προγραμματισμού Διακυβέρνησης του 2024.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο μαζί τους, με στόχο να καταστεί η Κύπρος ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για να ζεις, να εργάζεσαι και να ασκείς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σε παρουσίαση των δράσεων που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση, ως αποτέλεσμα του διαλόγου με τους επενδυτές, προέβησαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Οι δράσεις που αναφέρθηκαν αφορούν, μεταξύ άλλων, τη νέα Στεγαστική Πολιτική και το σχέδιο Built to Rent, τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για την εξασφάλιση αδειοδότησης για έργα ΑΠΕ, την εφαρμογή Νόμου Στρατηγικών Επενδύσεων, την πρόοδο στην υιοθέτηση της Μπλε Κάρτας και την τροποποίηση του κανονισμού για την ηλικία εγγραφής των παιδιών στα σχολεία, για διασφάλιση της ομαλής συνέχισης της εκπαίδευσης τους στη χώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα το πρώτο πόρισμα του Ιράν για το ελικόπτερο του Ραϊσί - «Δεν βρέθηκαν σφαίρες»

Πολύ ισχυρό ρεύμα αέρα επηρεάζει την Κύπρο μαζί με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Πώς πρέπει να συμπληρώσεις την φορολογική σου δήλωση - Αναλυτικά η διαδικασία και όσα πρέπει να ξέρεις

Καλά κρατεί η αισχροκέρδεια: Τιμές προϊόντων έχουν αύξηση μέχρι και… 170% - Τι ισχύει με τα καύσιμαΈβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

17 ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ οι ψηφοφόροι αναμένουν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό από τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, αυτό το οποίο εισπράττουν είναι απλά ένα κλίμα τοξικό, με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top