ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλαμβάνει το Υφυπουργείο Ανάπτυξης ο Κωνσταντίνος Πετρίδης

Αναλαμβάνει το Υφυπουργείο Ανάπτυξης ο Κωνσταντίνος Πετρίδης

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης θεωρείται ήδη από κυβερνητικούς κύκλους ως ο νέος Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Αυτό αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας, σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε ήδη για τη νέα θέση του -(για την ώρα) υφυπουργού παρά τω προέδρω.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει εξαγγείλει τη δημιουργία των υπουργείων Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Τουρισμού από τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων.


Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αιτιολογήσει την απόφασή του τονίζοντας πώς ο τομέας της ανάπτυξης, καθώς και ο τομέας της ναυτιλίας και τουρισμού, «απαιτεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό προϊστάμενο που να συγκεντρώσει όλες εκείνες τις Υπηρεσίες είτε λέγεται Πολεοδομία είτε Περιβάλλον είτε άλλες με πολλές και διάφορες και δαιδαλώδεις διαδικασίες».

Στις ίδιες τοποθετήσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κάνει λόγο για «11 υδροκέφαλα» Υπουργεία που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, «συντελούν στη δημιουργία βασιλείων και όχι μόνο βασιλείων αλλά και στη δυσλειτουργία του κράτους».

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου του 1974. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος αξιωματικός πεζικού.


Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Νόττιγχαμ και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο - Μάστερ στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics).

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2000 εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου – ΕΕ στο Γραφείο Προγραμματισμού. Από το 2000 μέχρι το 2006 διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και στην Εθνική Επιτροπή Προετοιμασίας για την Υιοθέτηση του Ευρώ.

Το 2006 προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top