ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώπιον Υπουργικού σήμερα τα μέτρα στήριξης – Καύσιμα στον…«αέρα», ρεύμα στο τραπέζι – Εν αναμονή αποφάσεων  

Ενώπιον Υπουργικού σήμερα τα μέτρα στήριξης – Καύσιμα στον…«αέρα», ρεύμα στο τραπέζι – Εν αναμονή αποφάσεων   

Επέκταση μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο της κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς επίσης και διατήρηση του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, αναμένεται να προβλέπει η πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, η οποία θα συζητηθεί σήμερα στις 9:30 το πρωί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, η παράταση της μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα βρίσκεται «στον αέρα», αφού δεν έχει ειπωθεί κάτι που να παραπέμπει σε αυτή την κατεύθυνση.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Υπουργός το Σαββατοκύριακο, «είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για λήψη νέων μέτρων γενικά κατά της ακρίβειας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι «η επικέντρωση είναι σε στοχεύμενα μέτρα, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και κάποιο οριζόντιο μέτρο»

«Ήδη το μέτρο που εφαρμόζεται για την ηλεκτρική ενέργεια είναι κλιμακωτό και επομένως είναι στοχευμένο και αυτό είναι μέσα στις προτεραιότητες που εξετάζουμε. Η Κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη θα είναι αρωγός στις ευάλωτες ομάδες και στα μεσαία νοικοκυριά και γενικότερα στην κοινωνία μας, η οποία βιώνει τις σημερινές κρίσεις και τα διάφορα προβλήματα», κατέληξε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, για το θέμα μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο κάποιο σημαντικό μέτρο για αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι, αυτό που σήμερα αξιολογεί το Υπουργείο Οικονομικών είναι όλα τα υφιστάμενα μέτρα που είναι σε ισχύ, κατά πόσον δικαιολογείται η επέκτασή τους, η τροποποίηση κάποιων εξ αυτών αλλά και ενδεχομένως κάποια επιπρόσθετα νέα μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν προς ανακούφιση των νοικοκυριών.

Σε ερώτηση αν θα ανακοινωθούν κι άλλα μέτρα την Τετάρτη, είπε ότι «δεν αποκλείεται». Είπε ότι αύριο, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, θα τεθούν αυτές οι εισηγήσεις προς συζήτηση και προς λήψη τελικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι η κλιμακωτή κρατική επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας λήγει στις 29 Φεβρουαρίου ενώ η επιδότηση στα καύσιμα λήγει στις 3 Μαρτίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top