ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύεται η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου - «Βλέπουν» τρόπους αξιοποίησης φυσικού αερίου

Ενισχύεται η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου - «Βλέπουν» τρόπους αξιοποίησης φυσικού αερίου

Τρόπους για ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, μεταξύ άλλων προς επίσπευση της ανάπτυξης του συμπλέγματος των κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κύπρου, με τη μεταφορά αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ στην Αίγυπτο να αποτελεί μια από τις κύριες επιλογές για την αξιοποίησή τους, συζήτησαν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου και ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Παναστασίου επέστρεψε σήμερα από το Κάιρο, όπου, στο περιθώριο της ενεργειακής έκθεσης και συνεδρίου EGYPES 2024, είχε χθες σειρά επαφών για θέματα ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογο του.

Συγκεκριμένα, Παπαναστασίου και Ελ Μόλα είχαν το απόγευμα της Τρίτης μια «ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση, κατά την οποία ανασκόπησαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα της γεώτρησης αξιολόγησης στην ανακάλυψη φυσικού αερίου "Cronos", εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, παράλληλα, τρόπους για ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, μεταξύ άλλων προς επίσπευση της ανάπτυξης του συμπλέγματος των κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κύπρου, με τη μεταφορά αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ στην Αίγυπτο να αποτελεί μια από τις κύριες επιλογές για την αξιοποίησή τους, προστίθεται.

Της συνάντησης με τον Αιγύπτιο Υπουργό Πετρελαίου είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του East Mediterranean Gas Forum Οσάμα Μομπάρεζ, καθώς και με ανώτερα διευθυντικά στελέχη των εταιρειών Eni, TotalEnergies, Chevron και ExxonMobil, για συζήτηση των ερευνητικών τους προγραμμάτων και της ταχείας ανάπτυξης των ανακαλύψεών τους εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο κ. Παπαναστασίου επισκέφθηκε, επίσης, το περίπτερο της Κύπρου στην έκθεση EGYPES 2024.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top