ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφυπουργός Έρευνας: «Φιλοδοξούμε στην ανάπτυξη - υιοθέτηση Τεχνητής Νοημοσύνης»

Υφυπουργός Έρευνας: «Φιλοδοξούμε στην ανάπτυξη - υιοθέτηση Τεχνητής Νοημοσύνης»

Το κράτος φιλοδοξεί, μέσω στοχευμένων μέτρων και κινήτρων, να επιταχύνει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανέφερε το Σάββατο ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού.

Ο κ. Δαμιανού χαιρετησε το πρωί του Σαββάτου εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Ύψωνα και η Επιτροπή Νεολαίας του Δήμου με θέμα "Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καθημερινότητά μας", στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα.

Όπως είπε "είναι ξεκάθαρο πως η τεχνητή νοημοσύνη θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ψηφιακού μας μέλλοντος" και διαβεβαίωσε πως "προσεγγίζοντας την τεχνολογία ως εργαλείο και όχι ως αυτοσκοπό, εργαζόμαστε προς τη δημιουργία των κατάλληλων εκείνων συνθηκών που θα επιτρέψουν και θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη και την κατάλληλη αξιοποίηση μίας ηθικής, αξιόπιστης και ανθρωποκεντρικής ΤΝ, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας του τόπου".

Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι πέραν του ρόλου του ως ρυθμιστή, "το κράτος φιλοδοξεί, μέσω στοχευμένων μέτρων και κινήτρων να επιταχύνει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και να ενσωματώσει εφαρμογές της στις δομές και λειτουργίες του, με τρόπο που να βελτιώσει ουσιαστικά τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες".

Παραδείγματα τέτοιων πρωτοβουλιών, συνέχισε, αποτελούν η διαμόρφωση ενός πιλοτικού πλαισίου εφαρμογής της εν λόγω τεχνολογίας στον τομέα της εκπαίδευσης, με έμφαση στην προσαρμοστική μάθηση, η διαμόρφωση ενός μοντέλου πρόβλεψης των μεταβαλλόμενων αναγκών στην αγορά εργασίας, αλλά και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τόσο για ανάπτυξη και χρήση εφαρμογών ΤΝ, όσο και για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δαμιανού είπε πως η ρύθμιση, τόσο της ανάπτυξης όσο και της χρήσης της ΤΝ με τρόπο που να συμμορφώνεται με τα διεθνή ηθικά πρότυπα και τις αρχές που διασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, αποτελεί αντικείμενο της Ευρωπαϊκής Πράξης για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

"Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο νομοθέτημα ανά το παγκόσμιο για αυτό το θέμα, στις διεργασίες για τη διαμόρφωση του οποίου συμμετέχει ενεργά το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις προοπτικές που διανοίγονται από τη χρήση της ΤΝ σε διάφορους τομείς, υπέδειξε τη σημασία της και για την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων " που αποτελεί καίρια προτεραιότητα και της δικής μας Κυβέρνησης".

Υπενθύμισε δε ότι έχει ήδη ανακοινωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοικτός διαγωνισμός με θέμα το "Smart Cyprus".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top