ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπ. Δικαιοσύνης: «Σε πρόωρο στάδιο οι εξετάσεις για την ένοπλη ληστεία στη Λεμεσό»

Υπ. Δικαιοσύνης: «Σε πρόωρο στάδιο οι εξετάσεις για την ένοπλη ληστεία στη Λεμεσό»

Το περιστατικό στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου έχει μια ιδιαίτερη σοβαρότητα, εξού και ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει μεταβεί στην Λεμεσό προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για να καλύτερη δυνατή έρευνα του περιστατικού, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, απαντώντας σε ερώτηση, μετά το πέρας εκδήλωσης στην Λευκωσία, σχετικά με την ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε απομακρυσμένο παραλιακό υποστατικό.

«Είναι σε πρόωρο στάδιο οι εξετάσεις. Είμαι σε συνεχή επαφή και αναμένω περαιτέρω ενημέρωση το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Μετακίνηση υποδίκων και καταδίκων της ανοικτής φυλακής στο νέο κτίριο ανοικτής φυλακής

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πράγματι χθες έγινε η μετακίνηση των υποδίκων και καταδίκων της ανοικτής φυλακής στο νέο κτίριο ανοικτής φυλακής, που έχει ετοιμαστεί και έχει ολοκληρωθεί.

«Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες στο υφιστάμενο κτίριο της ανοικτής φυλακής, ώστε αυτή μέχρι το Σεπτέμβριο να καταστεί κτίριο κεντρικής φυλακής με όλες τις προδιαγραφές. Αυτό θα δώσει την ευχέρεια στο να υπάρξει μια μετακίνηση περίπου 220 με 240 υποδίκων και καταδίκων που σήμερα βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο των Φυλακών. Αυτό θα δημιουργήσει μια αποσυμφόρηση, το έχω πει ξανά, της τάξεως περίπου του 30% και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη απάμβλυνση του όλου προβλήματος με την ολοκλήρωση του εντελώς νέου κτιριακού συγκροτήματος των Κεντρικών Φυλακών στον υφιστάμενο χώρο, που ολοκληρώνεται χρονοδιαγραμματικά, το 2026», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την αναστολή ποινικής δίωξης του Τ/κ δικηγόρου Ακάν Κιουρσάτ λόγω θανάτου βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «δεν έχω υπόψιν μου το λεκτικό της υπόθεσης».

«Πολύ ευχαρίστως μόλις το δω και το μελετήσω , να το σχολιάσω», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top