ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΡΑΓΙΚΟ-ΠΑΦΟΣ: Γραφείο ενοικιάσεων του είπε να αλλάξει αυτοκίνητο με 4τροχη και… πέθανε!

ΤΡΑΓΙΚΟ-ΠΑΦΟΣ: Γραφείο ενοικιάσεων του είπε να αλλάξει αυτοκίνητο με 4τροχη και… πέθανε!

Τραγικό. Ο 28χρονος Βρετανός που έχασε τη ζωή του στη Χλώρακα τον περασμένο Ιούλιο με τετράτροχη, βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω ενός παιχνιδιού της μοίρας…

Ο Άντρες Αρμπελάεθ παραθέριζε στην Πάφο και είχε ενοικιάσει αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του. Από το γραφείο ενοικιάσεων του ζήτησαν να αλλάξει το αυτοκίνητό του με μια τετράτροχη γιατί μια οικογένεια είχε ανάγκη από μεγαλύτερο όχημα. Έτσι κι έγινε…

Επιμέλεια-Μετάφραση: Φάνης Μακρίδης

Ο Άντρες αποδέχθηκε και λίγο αργότερα έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα.

Όλα αυτά τα υποστηρίζει η πενθούσα μάνα του 28χρονου, η οποία μίλησε στην τοπική εφημερίδα του Λονδίνου Islington Tribune αναφερόμενη στις προσπάθειές της να μάθει όλη την αλήθεια γύρω από τις συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε ο γιος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΧΛΩΡΑΚΑΣ: «Βέλη» Βρετανίδας στην Αστυνομία για τη διερεύνηση - «Δεν φορούσαν κράνη»
 

 

Η προσπάθειά της πάντως είναι συγκινητική, καθώς όπως δηλώνει μοναδικός της στόχος είναι να βελτιωθούν οι σχετικοί νόμοι στην Κύπρο για να μην χάσουν τη ζωή τους άλλοι με τον ίδιο τρόπο που πέθανε ο γιος της.

Ο 28χρονος σε διακοπές στην Κολομβία...

Παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα: 

«Πενθούσα μάνα είναι σε αποστολή 5.000 μιλίων για να ξεσκεπάσει την αλήθεια πίσω από τον θάνατο του γιου της με τετράτροχη μοτοσυκλέτα.

Η Άλμπα Αρμπελάεθ, κοινωνική λειτουργός, λέει ότι χρειάζεται απαντήσεις, μετά τον θάνατο του 28χρονου Αντρές καθώς βρισκόταν σε διακοπές στην Πάφο. 

Επέστρεψε στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα για την θανατική ανάκριση, ανησυχώντας ότι υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ της αναφοράς της Αστυνομίας και μαρτύρων, με τους οποίους μίλησε αφού πρώτα τους εντόπισε η ίδια.

Η 51χρονη απαιτεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση να παρέμβει και να επανεξετάσει όλα τα στοιχεία.

Η κ. Αρμπελάεθ δεν υποστηρίζει ότι το περιστατικό ήταν κάτι περισσότερο από ένα τραγικό δυστύχημα. Αλλά θέλει οι Αρχές να κάνουν πιο αυστηρούς τους νόμους με την ενοικίαση τετράτροχων μοτοσυκλετών, την οδική ασφάλεια  και να αναπτύξουν την αντίδραση των διασωστικών οχημάτων.

Ο Αντρές μεγάλωσε στην περιοχή Gray’s Inn Road και πήγε σχολείο στο St Aloysius στο Highgate. Δούλευε σε σκαλωσιές όταν πέθανε τον περασμένο Ιούλιο. 

Εν ώρα εργασίας...

Την 7η ημέρα των διακοπών του, σύμφωνα με τα όσα λέει η κυρία Αρμπελάεθ, ρωτήθηκε από γραφείο ενοικιάσεως οχημάτων να αλλάξει το αυτοκίνητο που είχε ενοικιάει με μια τετράτροχη, αφού μια οικογένεια έψαχνε για μεγαλύτερο όχημα.

Συμφώνησε αλλά αργότερα ενεπλάκη σε σύγκρουση στην Χλώρακα, μια περιοχή στην Πάφο, δημοφιλή για Βρετανούς τουρίστες. 

Η Αστυνομία λέει ότι κτύπησε αυτοκίνητο και δεν φορούσε κράνος, αλλά η κυρία Αρμπελάεθ εντόπισε αυτόπτες μάρτυρες, ενώ είχε πρόσβαση σε οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα εστιατορίου που κάλυπτε την περιοχή και λέει ότι οι αναφορές είναι ανακριβείς.

Η κυρία Αρμπελάεθ είπε στην Tribune: ‘Δεν μπορώ να φέρω πίσω τον γιό μου, αλλά θέλω να σιγουρευτώ ότι η έρευνα θα γίνει επαγγελματικά.  Δεν είμαι σίγουρη ότι έχει γίνει αυτό μέχρι τώρα. Η αναφορά της Αστυνομίας δεν συμβαδίζει με αυτό που μου έχουν πει.
Έχω συναντήσει ανθρώπους που προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή. Βρήκα τον οδηγό που οδηγούσε το αυτοκίνητο που κτύπησε τον γιό μου και έναν οδηγό ταξί που είδε τη σκηνή.

Όλοι είπαν ότι φορούσε κράνος.  Είπαν επίσης ότι η Αστυνομία έκανε μισή ώρα να φτάσει στη σκηνή και ότι το ασθενοφόρο άργησε 35 λεπτά’.

Η κυρία Αρμπελάεθ αναζητεί απαντήσεις με τη βοήθεια του μεγάλου δικτύου φίλων του Άντρες που διοργάνωσαν ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά –για να αποκτήσουν έσοδα- στη μνήμη του φίλου τους που ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Άρσεναλ.

Πρόσθεσε: ‘Έχω συγκλονιστεί από την αγάπη και τον σεβασμό που έδειξαν οι φίλοι του από την ημέρα που πέθανε. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι ήρθαν στην κηδεία του και κάθε μέρα όλο και κάποιο πρόσωπο έρχεται στο σπίτι μου από την ημέρα που πέθανε. Χωρίς αυτούς και την πίστη μου, δεν θα ήμουν ικανή να σταθώ στα πόδια μου’.

Η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αγγλία επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική αναφορά έχει παραδοθεί στις βρετανικές αρχές μέσω της Interpol, ενώ θα αποσταλεί και ιατρική έκθεση που δείχνει την ιατρική φροντίδα που χορηγήθηκε στον Άντρες.

Εκπρόσωπος της κυπριακής πρεσβείας είπε: ‘Δεν έχουμε λόγο να κρύψουμε ή να καθυστερήσουμε τίποτα. Συμφωνούμε με την κυρία Αρμπεάεθ ότι τα γραφεία ενοικιάσεως για τέτοιο τύπο οχημάτων πρέπει να βρουν τρόπους να ενημερώνουν τους τουρίστες για τους κανόνες της τροχαίας και τις συνθήκες στους δρόμους της Κύπρου’.

Πρόσθεσε:  ‘Είναι ασφαλής χώρας σε ό,τι αφορά τους δρόμους. Αναφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης βαθμολόγησε την Κύπρο με 4 σε σύνολο βαθμών 5’».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top