ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε πρόσωπα στην Κύπρο για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε πρόσωπα στην Κύπρο για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ

Η απειλή που παρουσιάζει η Αλ-Σεμπάμπ δεν περιορίζεται γεωγραφικά στη Σομαλία, καθώς διατηρεί οικονομικούς δεσμούς και με την Αλ Κάιντα

Κυρώσεις σε ένα διακρατικό δίκτυο που περιλαμβάνει οντότητες και φυσικά πρόσωπα από το Κέρας της Αφρικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το διακρατικό δίκτυο διευκόλυνε τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης μέσω της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι η απειλή που παρουσιάζει η Αλ-Σεμπάμπ δεν περιορίζεται γεωγραφικά στη Σομαλία, καθώς διατηρεί οικονομικούς δεσμούς και με την Αλ Κάιντα.

«Τα έσοδα της Αλ-Σεμπάμπ εκταμιεύονται σε άλλες ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα σε όλο τον κόσμο και βοηθούν στη χρηματοδότηση των παγκόσμιων φιλοδοξιών που έχει η Αλ Κάιντα για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών και την υπονόμευση της χρηστής διακυβέρνησης», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Οι συγκεκριμένες κυρώσεις αντικατοπτρίζουν τις αντιτρομοκρατικές προτεραιότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σομαλία και υποστηρίζουν τη δυναμική σχέση που έχει δημιουργηθεί με τη σομαλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών που θέτουν σε κίνδυνο τον λαό της Σομαλίας. Τέλος, σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν εστιασμένες στη διακοπή της πρόσβασης της Αλ Κάιντα στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι κυρώσεις στις οντότητες και στα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο

«Η Haleel Commodities L.L.C., με έδρα το Ντουμπάι, επίσης γνωστή ως Haleel Group, είναι ένας βασικός χρηματοοικονομικός μεσολαβητής για την Αλ-Σεμπάμπ, η οποία βασίζεται στους ηγέτες του Ομίλου Haleel, καθώς και στα υποκαταστήματα και τις θυγατρικές στη Σομαλία, στην Κένυα, στην Ουγκάντα και στην Κύπρο για τη δημιουργία και το ξέπλυμα κεφαλαίων. Οι θυγατρικές του Ομίλου Haleel στην Κύπρο περιλαμβάνουν τις Haleel Finance LTD, Haleel Holdings και Haleel LTD».

«Ο Farhan Hussein Hayder (Hayder) διευθύνει και διαχειρίζεται τα υποκαταστήματα του Ομίλου Haleel στην Κένυα, στην Ουγκάντα, στην Κύπρο και τα ΗΑΕ και υποστηρίζει την Αλ-Σεμπάμπ δημιουργώντας κεφάλαια για τον όμιλο μέσω αυτών των επιχειρήσεων».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top