ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα περιστατικά παιδιών με ιλαρά στο Μακάρειο: Αλυσίδα από το ίδιο σχολείο - Νοσηλεύεται βρέφος 7 μηνών

Νέα περιστατικά παιδιών με ιλαρά στο Μακάρειο: Αλυσίδα από το ίδιο σχολείο - Νοσηλεύεται βρέφος 7 μηνών

Νέα περιστατικά παιδιών με Ιλαρά στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Συνολικά είχαμε πέντε περιστατικά», ανέφερε ο  Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου Αβραάμ Ηλία στο ThemaOnline.

Εξιτήριο πήραν σήμερα δύο παιδιά ηλικίας 17 και 22 μηνών που νόσησαν με ιλαρά, ενώ βρέφος 7 μηνών παραμένει υπό νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Μας ανησυχεί από την άποψη ότι μπορεί να γίνει διασπορά στην κοινότητα γιατί ο ιός της ιλαράς είναι ένας ιός που μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα και υπάρχει μια μερίδα πληθυσμού που είναι χωρίς ιστορικό εμβολίου», εξήγησε ο κύριος Ηλία.

«Τα τρία παιδιά που έγιναν εισαγωγή στο Μακάρειο κάνουν ψηλό πυρετό και έχουν βγάλει και το χαρακτηριστικό εξάνθημα αλλά είναι εκτός κινδύνου. Να σημειωθεί ότι όλα προέρχονται από το ίδιο σχολείο άρα μιλάμε για αλυσίδα», πρόσθεσε.

«Τα παιδιά τα οποία είναι ανεμβολίαστα κρατήθηκαν σπίτι και αυτό που μένει να δούμε είναι αν έγινε η διασπορά στην κοινότητα του ιού», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Ηλία, τόνισε ότι «ο ιός της Ιλαράς μεταδίδεται και στους ενήλικες αν είναι επίνοσοι. Αν είναι εμβολιασμένοι, το εμβόλιο προστατεύει στο 95%. Γι’ αυτό το λόγο είπαμε, όσα παιδιά δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου και είναι ηλικίας πέραν των 12 μηνών να προτρέξουν το συντομότερο δυνατόν να κάνουν το εμβόλιο της Ιλαράς»

«Η εμβολιαστική μας κάλυψη είναι γύρω στο 80% και δεν θεωρείται αποτρεπτική στην εξάπλωση της νόσου», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά το αρχικό κρούσμα, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, σημείωσε ότι «αφορούσε ενήλικα, που ταξίδεψε στο εξωτερικό και το μετέδωσε στο ένα παιδάκι, ενώ στη συνέχεια κόλλησαν και άλλα δύο παιδιά»

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «αυτό που μας φοβίζει είναι οι επιπλοκές της Ιλαράς»

«Εκτός του ότι ταλαιπωρεί τα παιδιά πέραν της μίας εβδομάδας με ψηλό πυρετό, με εξάνθημα και ανορεξία, αυτό  που μας ανησυχεί είναι οι επιπλοκές όπως η ωτίτιδα, η πνευμονία  και η οξεία εγκεφαλίτιδα η οποία μπορεί να παρατηρηθεί σε συχνότητα 1% και μερικές φορές μπορεί να είναι σοβαρή για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top