ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης: «Δεν έχει πει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα»

«Πυρά» ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης: «Δεν έχει πει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα»

«Η επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα θα σημάνει μια νέα φάση στη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά προς την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως, «η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη παραμένει η μόνη κυβέρνηση στον πλανήτη που δεν έχει πει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα και αυτό θα καταγραφεί από την Ιστορία».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι «η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν απαλλάσσεται από την ηθική και πολιτική ευθύνη να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας επειδή συνέβαλε στον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο, την πατρότητα του οποίου βέβαια διεκδικεί …ο Νετανιάχου».

«Η επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα θα σημάνει μια νέα φάση στη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων που συντελείται εδώ και πάνω από πέντε μήνες μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας. Μέρος της γενοκτονίας είναι ο λιμός που επιβάλλει ο ισραηλινός στρατός με τη συνεχιζόμενη παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας και που οδηγεί ανθρώπους στον θάνατο από την πείνα και τις στερήσεις. Τώρα, η εισβολή στη Ράφα θα έχει στο στόχαστρο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κανένα ασφαλές καταφύγιο. Το Ισραήλ έχει καταπατήσει κάθε έννοια του διεθνούς και του ανθρωπιστικού δικαίου με θύματα δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους άμαχους και καθημερινά περιφρονεί τις εκκλήσεις του ΟΗΕ και του μεγαλύτερου μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Αυτή η θρασύτητα του Ισραήλ εκτράφηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, οι οποίες αρνούνται να συζητήσουν την επιβολή της παραμικρής κύρωσης στην ισραηλινή κυβέρνηση ενώ τώρα επιχειρούν να καταστήσουν το ζήτημα ως αποκλειστικά θέμα ανθρωπιστικής βοήθειας και όχι εξελισσόμενης γενοκτονίας. Το πρωτόγνωρο έγκλημα που συντελείται δίπλα μας δεν θα τερματιστεί με την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας -και αυτής με το σταγονόμετρο του Ισραή, ούτε με σχέδια διευκόλυνσης του εκτοπισμού των Παλαιστινίων στις γειτονικές χώρες, αλλά με τερματισμό του πολέμου.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν απαλλάσσεται από την ηθική και πολιτική ευθύνη να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας επειδή συνέβαλε στον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο, την πατρότητα του οποίου βέβαια διεκδικεί …ο Νετανιάχου. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη παραμένει η μόνη κυβέρνηση στον πλανήτη που δεν έχει πει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα και αυτό θα καταγραφεί από την Ιστορία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top