ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ο πορθμός του (Κυπραίου) Μαλάκκα

Ο πορθμός του (Κυπραίου) Μαλάκκα

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόμασταν το κωλοβάρεμα της Αστυνομίας στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ για να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια glorified Μπανανία - η ύπαρξη και μόνο της Μονής με κύκλο εργασιών startup της Silicon Valley το αποδεικνύει και με το παραπάνω.

Η απροθυμία των Αρχών να κάνουν απλά τη γαμημένη δουλειά τους επειδή εμπλέκονται ρασοφόροι, ένας πρώην αρχηγός τους, ο υπόκοσμος και η επίσημη ακροδεξιά επιβεβαιώνει πως η ισονομία και ισοπολιτεία στο Ιράν της Μεσογείου είναι σαν τα “θαύματα” της εν λόγω Μονής: Κάποιοι επιμένουν ότι υπάρχουν άσχετα εάν η λογική και τα μάτια σου επιτάσσουν το αντίθετο.

Το περασμένο Σάββατο ο “Πολίτης” δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο “Ανοικτό για την Κύπρο το κεφάλαιο Τζο Λο” και στο οποίο καταγράφεται το χρονικό ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας (που εννοείται έπεσε στα μαλακά) ενώ παράλληλα σημειώνονται δύο ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα: η αγορά της πολυτελούς παραθαλάσσιας έπαυλης που αγόρασε ο Νο1 καταζητούμενος παγκοσμίως στην περιοχή Λιμνάρα στην Αγία Νάπα για  €5 εκατ. και η ιερή μίζα, συγγνώμη, εισφορά των €310.000 που ο Μαλαισιανός φυγόδικος έδωσε στον τέως Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ως “γρηγορόσημο” - για να μπει η έκδοση διαβατηρίου στο fast track γιατί ήταν ψιλοεπείγον (τον έψαχνε βλέπετε και ο μισός πλανήτης). Σύμφωνα με τη -γνωστή πια- ιστορία η έπαυλη χτίστηκε σε παραλιακό τεμάχιο της Αρχιεπισκοπής και επειδή ο εργολάβος που ανέλαβε την ανέγερση δεν είχε λεφτά για να εξοφλήσει την αγορά της γης, μεσολάβησε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος ώστε να εκδοθεί ταχύτατα το πολυπόθητο διαβατήριο του Λο ο οποίος έσπευσε με τη σειρά του να καταβάλει τα €5 εκατ. στον εργολάβο για την αγορά της έπαυλης και εκείνος με τη σειρά να εξοφλήσει την Αρχιεπισκοπή (συν φυσικά την ιερή μίζα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης). Business as usual.

Να μην πούμε φυσικά και για το εξίσου τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που έτρεξε παράλληλα με το οικονομικό, όταν σε μια νύχτα στάλθηκαν μπουλντόζες και άλλαξαν τα φώτα στην παραλία της Άμμου του Καμπούρη (που βρίσκεται κάτω από την επίμαχη έπαυλη) ώστε ο διάσημος καταζητούμενος να μη χρειάζεται να σκαρφαλώνει κατσάβραχα για να κάνει τις βουτιές του. Η παραλία ισοπεδώθηκε, αφαιρέθηκαν οι βράχοι και δημιουργήθηκε αμμουδιά κατά παράβαση όλων των πολεοδομικών και περιβαλλοντικών νομοθεσιών ενώ σύμφωνα με έκθεση-καταπέλτη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αυξήθηκαν παράνομα ο συντελεστής δόμησης, ο αριθμός των ορόφων και το ύψος των επαύλεων. Όλα για τα χρυσά διαβατήρια. Υπόψη ότι παρά τους κεραυνούς από ΕΥ, αρμόδιες υπηρεσίες και Βουλή... κανένας δεν ξέρει πότε, γιατί και από ποιον δόθηκε η εντολή και εννοείται πως κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη ή πρόκειται να τιμωρηθεί για την καταστροφή του περιβάλλοντος ή τα συμφέροντα που οδήγησαν σ’ αυτή. Μια τυπική μέρα στη Νήσο των Αγίων.

Το θέμα σχολίασε ο Μακάριος Δρουσιώτης με ανάρτησή του στην οποία αναφέρει ότι “τα "ανοιχτά ζητήματα" της υπόθεσης Τζο Λο είναι μικροπράγματα μπροστά στη μεγάλη απάτη της βιομηχανίας των διαβατηρίων” κι ότι “ένα αόρατο χέρι, που όλοι ξέρουν σε ποιον ανήκει, ήταν πίσω από αυτή την απάτη”. Και συνεχίζει ο ερευνητής και συγγραφέας: “Ο Τζο Λο πλήρωσε έξι εκατομμύρια για μια βίλα που μπορεί να στοίχισε λιγότερα από ένα εκατομμύριο. Στην πραγματικότητα αγόρασε διαβατήριο με τα κλεμμένα της μεγαλύτερης χρηματοοικονομικής απάτης στην ιστορία του οικονομικού εγκλήματος. Τα χρήματα αυτά διακινήθηκαν μέσω του τραπεζικού συστήματος εν γνώσει όλων, περιλαμβανομένης της ΜΟΚΑΣ, ότι ήταν κλεμμένα. Ένα ποσό τριών εκατομμυρίων, που δεν δικαιολογείται από την επένδυση, κατέληξε το 2016 στην εταιρεία που πούλησε το σπίτι στον Τζο Λo. Αυτό το ποσό πρέπει να ήταν η μίζα του διαβατηρίου. Η Κεντρική Τράπεζα, υπό την πίεση των γεγονότων, έκανε έρευνα για τη διαδρομή των χρημάτων, αλλά το αόρατο χέρι βρήκε τον τρόπο και έκλεισε την υπόθεση”. Και καταλήγει πως “όλη η εξαντλητική τεκμηρίωση” υπάρχει στη Β’ έκδοση του best seller του “Κράτος Μαφία”, το οποίο ως γνωστόν ο Αναστασιάδης ζήτησε να αποσυρθεί από την κυκλοφορία με ένα νερόβραστο εξώδικο αλλά δεν κατέφυγε ποτέ στη δικαιοσύνη εναντίον του, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το εμπρηστικό περιεχόμενό του.

Αντιλαμβάνεστε πως σε κανονικές Δημοκρατίες έχουν πέσει κυβερνήσεις, έχει παραιτηθεί, απαξιωθεί ή ακόμα και καταδικαστεί κοσμάκης για πολύ λιγότερα αλλά στην Κύπρο είναι απλά Τετάρτη. Σύμφωνα με το διαβατήριο του Λο, η γενέτειρά του Pulau Pinang βρίσκεται στη δυτική ακτή της μαλαισιανής χερσονήσου στα Στενά (ή Πορθμό) του Μαλάκκα. Τώρα του Μαλαισιανού Μαλάκκα (τα λεφτά του οποίου καταχράστηκε), του Κυπραίου Μαλάκκα (στην υγειά του οποίου τα έπινε με τη φίλη του την Καρντάσιαν), θα σας γελάσω. Σημασία έχει πως τα σημάδια ήταν πάντα εκεί...

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top