ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: «Ο Χρυσόστομος Β΄ εξέφρασε επιφυλάξεις» - «Σπάει» τη σιωπή του ο Ησαΐας

Μονή Αββακούμ: «Ο Χρυσόστομος Β΄ εξέφρασε επιφυλάξεις» - «Σπάει» τη σιωπή του ο Ησαΐας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής σχετικά με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ, στο οποίο παρουσιάστηκε αλληλογραφία με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β'.

Στην ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Ησαϊας αναφέρει ότι «ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τότε επιφυλάξεις για την ίδρυση Ησυχαστηρίων, όταν του απευθύναμε πρόσκληση με την ευκαιρία κατάθεσης θεμελίου λίθου για ιερό ναό εντός του Ησυχαστηρίου του Οσίου Αββακούμ».

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Σε σχέση με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ στις 19.3.24, όπου παρουσιάστηκε αλληλογραφία μας με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β΄ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Όντως, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τότε επιφυλάξεις για την ίδρυση Ησυχαστηρίων, όταν του απευθύναμε πρόσκληση με την ευκαιρία κατάθεσης θεμελίου λίθου για ιερό ναό εντός του Ησυχαστηρίου του Οσίου Αββακούμ. Χωρίς να επικαλούμαι το αλάνθαστο, τονίζω ότι την περίοδο εκείνη είχαμε την καλύτερη των εντυπώσεων για τους πατέρες και το έργο τους, το οποίο εμφανώς στήριζαν χιλιάδες προσκυνητές του Ησυχαστηρίου. Γι’ αυτό, μετ’ εκπλήξεως, λάβαμε την επιστολή του την οποία και απαντήσαμε δεόντως. Αμέσως μετά ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όπου συναίνεσε να δεχθεί σε ακρόαση τον τότε Προϊστάμενο και τους πατέρες για να τους γνωρίσει και να τους ρωτήσει για όποια επιφύλαξη είχε.

Ειρήσθω εν παρόδω, ότι τις οποιεσδήποτε επιφυλάξεις του τις απέδιδα σε διαφωνίες που είχαμε μεταξύ μας για άλλα θέματα. Η συνάντηση έγινε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος με ενημέρωσε ότι παρέμεινε ικανοποιημένος και πλέον δεν είχε ένσταση να προχωρήσει η λειτουργία του Ησυχαστηρίου.

Μάλιστα, στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, κατά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, όταν υποβάλαμε αίτημα για ανύψωση του Ησυχαστηρίου σε Ιερά Μονή, γεγονός που σήμαινε την ενθρόνιση του π. Νεκταρίου από Προϊστάμενο σε Ηγούμενο, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’ και τα λοιπά μέλη της Ιεράς Συνόδου ενέκριναν το αίτημα.

Ως απόδειξη τούτου, επισυνάπτουμε τη σχετική βεβαίωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία πάντοτε εκδίδεται με την εντολή του Αρχιεπισκόπου. Τυγχάνει απορίας άξιο, γιατί διέρρευσε αποσπασματικά μέρος της υπόθεσης και παρουσιάστηκε μέρος των εγγράφων, τα οποία υπάρχουν μόνο στα αρχεία της Ιεράς Συνόδου, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο εσφαλμένη εντύπωση. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους διαρροές προσβάλλουν τη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ο οποίος προέκρινε ευμενώς το αίτημα μας για τη δημιουργία της .

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεοLIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top