ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται live chat για επιδόματα και ραντεβού - Αναβαθμίζεται τεχνολογικά η εξυπηρέτηση στο Υφυπουργείο

Έρχεται live chat για επιδόματα και ραντεβού - Αναβαθμίζεται τεχνολογικά η εξυπηρέτηση στο Υφυπουργείο

Αναβαθμίζεται η ποιότητα εξυπηρέτησης πολιτών με μια διαδραστική εφαρμογή (application) την οποία προωθεί το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας εντός του 2024.

Πως θα σας φαινόταν αν ενημερωνόσασταν για την κατάσταση της αίτησης σας ή την διευθέτηση ραντεβού σας μέσω Live Chat;

Αρχή από την ηλεκτρονική αίτηση...και το 1450

Σε ομιλία της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας,  Μαριλένα Ευαγγέλου , ανέφερε ότι «Η ψηφιοποίηση και απλοποίηση διαδικασιών, με σεβασμό στον πολίτη και τις ανάγκες του συνεχίζεται σε όλα τα επιδόματα. Απτό παράδειγμα είναι η εισαγωγή από τον Ιούνιο του 2023 της ηλεκτρονικής αίτησης για το ΕΕΕ, που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες εύκολα, γρήγορα και χωρίς αχρείαστη γραφειοκρατία και ανταλλαγή επιστολών να αιτούνται για το επίδομα οποιαδήποτε ώρα και μέρα επιθυμούν, έχοντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε Σημεία Εξυπηρέτησης Επιδομάτων Πρόνοιας σε όλες τις επαρχίες και απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές, αλλά και όλους τους υπόλοιπους τρόπους αίτησης μέσω επιστολών ή e-mail.

Την ίδια ώρα, από τον Μάιο του 2023 τέθηκε σε λειτουργία η τηλεφωνική εξυπηρέτηση πολιτών η οποία πλέον γίνεται μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1450 εξυπηρετώντας πολίτες που αναζητούν πληροφορίες και καθοδήγηση για τα επιδόματα πρόνοιας και υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μέχρι σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο έχει ανταποκριθεί σε πέραν των 366.000 κλήσεων, με μέσο χρόνο αναμονής τα 30 δευτερόλεπτα και μέσο χρόνο εξυπηρέτησης τα 3 λεπτά. Από τις 366.000 κλήσεις, οι 195.000 αφορούν την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υφυπουργείου μας».

Τα SMS για ενημέρωση σε αλλαγές επιδόματος

Εν συνεχεία η κ.Ευαγγέλου έδωσε έμφαση σε ένα διαχρονικό παράπονο των πολιτών για μη έγκαιρη ενημέρωση τους όταν προκύπτουν αλλαγές στα επιδόματα τους.

«Αντιμετωπίζοντας δε, ένα διαχρονικό παράπονο των εξυπηρετούμενων μας για μη έγκαιρη ενημέρωσή τους όταν προκύπτει αλλαγή στην παροχή τους, έχουμε προχωρήσει σε αλλαγή της διαδικασίας, κατά την οποία ο δικαιούχος πλέον ενημερώνεται αυθημερόν με sms για την αλλαγή στο επίδομα του, ταυτόχρονα με την αποστολή επιστολής στην οποία επεξηγούνται αναλυτικά τα στοιχεία που πρέπει να προσκομίσει».

Έρχεται το live chat 

Πέρα από την ηλεκτρονική αίτηση, το 1450 και τα Sms το Υφυπουργείο έχει προχωρήσει σε μια σημαντική εξέλιξη ως προς την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση.

Πρόκειται για τη διαδραστική εφαρμογή (application) την οποία προωθεί το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας εντός του 2024, η οποία θα απευθύνεται στους δικαιούχους όλων των κοινωνικών επιδομάτων και θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση των αιτήσεων ή και παροχών, επικαιροποιώντας τα δεδομένα του κάθε δικαιούχου.

Η εφαρμογή θα διαθέτει διαδραστική συνομιλία των εξυπηρετουμένων και λειτουργών (live chat), ενώ θα δίνει πληροφορίες σε σχέση με τα σημεία εξυπηρέτησης, παρέχοντας τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού, με σχετική υπενθύμιση προς τον εξυπηρετούμενο.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή δύναται να χρησιμοποιείται και για εξασφάλιση παρεμφερών ωφελημάτων σε δικαιούχους επιδομάτων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας από άλλους φορείς, όπως Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή και ιδιωτικούς φορείς στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό την εφαρμογή της τεχνολογίας θα αξιοποιήσει το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και για την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με δομές φροντίδας σε ολόκληρη την Κύπρο.

«Ήδη έχουμε ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση όλων των δομών ιδιωτικών, κοινοτικών και κρατικών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες και προχωρούμε στη δημιουργία εφαρμογής (Application) το οποίο θα είναι διαθέσιμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ψηφιοποιημένες διαδικασίες εφαρμόζονται όμως και εσωτερικά στις Υπηρεσίες μας με καινοτόμες πρακτικές όπως για παράδειγμα η χρήση του Εργαλείου Κατηγοριοποίησης Ρίσκου (Risk Assessment Tool) με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Το εργαλείο αυτό κατηγοριοποιεί αυτόματα τις αιτήσεις αλλά και τους ελέγχους σε χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου, απελευθερώνοντας εργατικό δυναμικό και καθιστώντας τις διαδικασίες γρήγορες. Πολύ σημαντική είναι επίσης η χρήση ρομποτικής εφαρμογής αυτοματοποίησης διεργασιών, με την οποία αυτοματοποιούνται έλεγχοι, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν χρονοβόροι και ενείχαν κόστος» καταλήγει η Υφυπουργός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top