ΠτΔ: Πλησίον της Γάζας τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια - Aκολουθεί τρίτη αποστολή

ΠτΔ: Πλησίον της Γάζας τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια - Aκολουθεί τρίτη αποστολή

Τα τρία πλοία που αποτελούν τη νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας στη Γάζα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

"Σε πολύ λίγο η δεύτερη αποστολή της βοήθειας θα φτάσει στη Γάζα", είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος, μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα στη μνήμη των ηρώων του αγώνα της ΕΟΚΑ.

"Ετοιμαζόμαστε για την τρίτη αποστολή και είμαστε σε επαφή με την αμερικανική Κυβέρνηση", είπε, για να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για τον λιμένα, "κάτι που θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Λάρνακα προς τη Γάζα", πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Τα τρία πλοία, Open Arms, Jennifer και Ledra Dynamics, καθώς και η φορτηγίδα ARΙS βρίσκονται στα ανοιχτά της Γάζας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic.com, με το Jennifer και το Ledra Dynamics να είναι σταματημένα πιο έξω, ενώ το Open Arms να βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία αναχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου από το λιμάνι της Λάρνακας, με στόχο να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Βόρεια Γάζα. Τα πλοία μεταφέρουν 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, βοηθητικό εξοπλισμό, δηλαδή ένα γερανός που θα χρησιμοποιηθεί για εκφόρτωση της βοήθειας, ενώ η αποστολή είναι εξοπλισμένη και με πλήρωμα για τον χειρισμό του γερανού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE