ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για Τατάρ: «Ελπίζω να ανταποκριθεί θετικά στη πρόταση του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Τατάρ: «Ελπίζω να ανταποκριθεί θετικά στη πρόταση του ΓΓ των ΗΕ»

Την ελπίδα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του ΓΓ των ΗΕ κατά την επικείμενη συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα, για την επέτειο της 1ης Απριλίου, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είχε πει πως ο Απρίλιος θα είναι μήνας εξελίξεων και ερωτηθείς τι να αναμένουμε, δεδομένης της επικείμενης συνάντησης ΓΓ-Τατάρ και καθόδου της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ κας Ολγκίν στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι απλά τα πράγματα.

Όπως προανέφερα, ο ΓΓ των ΗΕ, όταν βρεθήκαμε στις Βρυξέλλες, αλλά και προηγουμένως με την κα Ολγκίν, μου μετέφερε κάποιες προτάσεις, τις οποίες έχω αποδεχθεί.

Ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά.

Και θεωρώ μέσα σε αυτό το πλαίσιο σημαντική τη συνάντηση που θα γίνει στις 5 Απριλίου, στη Νέα Υόρκη, και ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς».

Ερωτηθείς αν βρίσκεται σε επικοινωνία με την κα Ολγκίν, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε «ναι είμαι σε επικοινωνία με την κα Ολγκίν, αλλά αυτό που είναι το πιο σημαντικό στις επόμενες των ημερών, είναι η συνάντηση του ΓΓ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, γιατί εκεί θα πρέπει ο κ. Τατάρ να απαντήσει και ελπίζω να ανταποκριθεί θετικά στη πρόταση του ΓΓ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top