ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Aββακούμ: Αυτή η διαδικασία θα ακολουθήσει εάν δεν εμφανιστούν οι δύο μοναχοί – Βίντεο  

Μονή Aββακούμ: Αυτή η διαδικασία θα ακολουθήσει εάν δεν εμφανιστούν οι δύο μοναχοί – Βίντεο   

Ερωτήματα εγείρονται για το τι θα γίνει με το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ μετά το τελευταίο υπόμνημα των δικηγόρων των δύο επίμαχων μοναχών προς την Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου.

Με βάση την ανάλυση της διαδικασίας, οι δικηγόροι παραθέσαν σειρά επιχειρημάτων ζητώντας στο τέλος να ακυρωθεί η διαδικασία ενώπιον της Εκκλησίας και να αρχίσει ξανά από την αρχή υπό τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο όπως προβλέπει ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, μιλώντας στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί εάν οι δύο μοναχοί δεν εμφανιστούν με την πρόφαση ότι θεωρούν άκυρα τα πάντα.

«Λένε ότι όλη η διαδικασία ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου και ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής είναι άκυρη. Αυτό είναι προσβολή προς την Ιερά Σύνοδο η οποία δρομολόγησε αυτή τη διαδικασία», είπε συγκεκριμένα.

«Οι δύο δικηγόροι πρέπει να ξέρουν ότι στην Κύπρο Ανώτατο δικαστικό όργανο είναι η Ιερά Σύνοδος. Οι αποφάσεις της δεν υπόκεινται σε κανένα άλλο αναθεωρητικό όργανο και ό,τι αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος αυτό θεωρείται θέσβατο, είναι τελειωτικό και δεν μπορείς να το προσβάλλεις ενώπιον άλλου οργάνου»

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Κυριακού, σημείωσε ότι «θεωρώ ότι δεν εμφανιστούν οι δύο μοναχοί επειδή πιστεύουν ότι είναι άκυρα τα πάντα. Φαντάζομαι ότι η επιστολή που έστειλαν οι δικηγόροι έχει αυτό το νόημα»

«Στην περίπτωση αυτή, συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος και προχωρά η ίδια δικαστικά από μόνη της αν δεν εμφανιστούν. Θα είναι ακόμη μια περιφρόνηση. Το αίτημα τώρα είναι και για αποσχηματισμό όχι μόνο για καθαίρεση», συμπλήρωσε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top