ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθιμοτυπική συνάντηση Υπ. Γεωργίας με Πρέσβη Ελλάδας - Συζήτησαν ενίσχυση συνεργασίας για κοινά προβλήματα

Εθιμοτυπική συνάντηση Υπ. Γεωργίας με Πρέσβη Ελλάδας - Συζήτησαν ενίσχυση συνεργασίας για κοινά προβλήματα

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου είχε την Πέμπτη στο γραφείο της η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου κατά την οποία συζητήθηκαν οι κοινές προκλήσεις των δύο χωρών.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις των δυο χωρών σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης , όσο και σε διμερές επίπεδο.

Στον τομέα της γεωργίας συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα, οι προκλήσεις και οι πιέσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος, αλλά και οι κοινοί στόχοι και επιδιώξεις τους, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών τόσο εντός ΕΕ, όσο και εκτός με κοινή πολιτική, ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και καλών πρακτικών.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στο φαινόμενο «βαφτίσματος» πατατών άλλης προέλευσης ως κυπριακών που παρατηρείται στην ελληνική αγορά και για το οποίο είχε ζητήσει τη συνδρομή των ελληνικών αρχών για αντιμετώπισή του σε πρόσφατη διμερή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό της Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη κρίθηκε σκόπιμη η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας για οριστική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Τονίστηκε επίσης ότι πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί η στενή συνεργασία που υπάρχει σε επίπεδο Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ για προώθηση των συμφερόντων των δύο χωρών, καθώς και σε επίπεδο EUMED-9, ώστε οι δύο χώρες, με κοινές προσπάθειες και θέσεις, να επιτυγχάνουν την προάσπιση των συμφερόντων των γεωργών τους και της ανάπτυξης των αγροτικών τους περιοχών.

Συζητήθηκε επίσης η περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας με ακαδημαϊκά κρατικά και ερευνητικά ιδρύματα, έτσι ώστε να στοχεύει στη διάχυση της γνώσης σε γεωργούς, μέσω της διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κυρίως σε θέματα γεωργοκτηνοτροφίας, στα οποία θα συμμετέχουν ως εκπαιδευτές ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνιαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top