Κλείνουν πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο υπό τον φόβο αντιποίνων από το Ιράν

Κλείνουν πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο υπό τον φόβο αντιποίνων από το Ιράν

Μετά τις απειλές του Ιράν κατά του Ισραήλ, αποφασίστηκε το προσωρινό κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας στην Ρώμη.

Σύμφωνα με ισραηλινή πολιτική πηγή, περίπου 30 πρεσβείες της χώρας σε όλο τον κόσμο έκλεισαν λόγω της πιθανότητας μιας ιρανικής επίθεσης σε αντίποινα για τον θάνατο ενός ανώτερου αξιωματικού των Φρουρών της Επανάστασης κοντά στη συριακή πρεσβεία, στη Δαμασκό.

Συγκεκριμένα, μια ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό στις αρχές της εβδομάδας, είχε σαν συνέπεια να σκοτωθεί ο Mohammad Reza Zahedi, διοικητής της δύναμης Quds των Φρουρών στη Συρία και τον Λίβανο, μαζί με άλλους έξι Ιρανούς αξιωματικούς.

Η ίδια πηγή ανέφερε στη Haaretz πως η επιφυλακή στις διάφορες πρεσβείες και αποστολές ήταν ούτως ή άλλως υψηλή από τις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE