ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Κωνσταντίας: Αναμένει τις δικαστικές διαδικασίες για Μονή στο Κάβο Γκρέκο - Αναστάλθηκαν όλες οι εργασίες

Μητροπολίτης Κωνσταντίας: Αναμένει τις δικαστικές διαδικασίες για Μονή στο Κάβο Γκρέκο - Αναστάλθηκαν όλες οι εργασίες

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα συνεχιστούν οι οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση του Μετοχίου του Αγίου Εφραίμ και της Αγίας Αικατερίνης στο Κάβο Γκρέκο, μέχρι την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών, έδωσε με επιστολή του προς τον Δήμο Αγίας Νάπας, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Στην επιστολή του, ημερομηνίας 4 Απριλίου, ο Μητροπολίτης απαντούσε σε επιστολή του Δήμου Αγίας Νάπας ημερομηνίας 20 Μαρτίου αναφορικά με το τεμάχιο στην Αγία Νάπα, στο οποίο άρχισε να ανεγείρεται Μετόχιο του Αγίου Εφραίμ και Αγίας Αικατερίνης στο Κάβο Γκρέκο.

Συγκεκριμένα στην απαντητική του επιστολή ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, αναφέρει ότι «σε συνέχεια της επιστολής αλλά και προηγούμενης τηλεφωνικής μας επικοινωνίας για το θέμα, ενημερώνουμε ότι έχουμε συμμορφωθεί πλήρως με το περιεχόμενο της επιστολής και έχουμε αναστείλει όλες τις οικοδομικές εργασίες εντός του πιο συγκεκριμένου τεμαχίου».

Εχουμε προχωρήσει, προστίθεται «με την καταχώρηση ιεραρχικής προσφυγής κατά της ειδοποίησης επιβολής στις 3 Απριλίου 2024. Η ιεραρχική προσφυγή μέχρι και σήμερα (4 Απριλίου) δεν έχει ακόμα εξεταστεί».

Αναφέρεται ακόμα ότι «σε περίπτωση που η ιεραρχική προσφυγή δεν εγκριθεί θα προχωρήσουμε με την καταχώριση προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο. Αν η προσφυγή δεν επιτύχει και δεν εγκριθούν οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας κατά παρέκκλιση που εκκρεμούν δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε με την κατεδάφιση όλων των οικοδόμων εντός του πιο συγκεκριμένου τεμαχίου».

Στην επιστολή του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου προστίθεται πως «μέχρι την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών δεν θα προβούμε σε καμιά οικοδομική εργασία στο τεμάχιο».

Σημειώνεται ακόμα ότι «ενόψει της δέσμευσης μας για κατεδάφιση των οικοδομών που αναγέρθηκαν εντός του τεμαχίου αν δεν εκδοθούν οι σχετικές άδειες στο πλαίσιο των εκκρεμουσών διαδικασιών, θεωρούμε παντελώς πρόωρο και κακόπιστο να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα προκαταβάλει το αποτέλεσμα τους και επιφυλάσσουμε το νόμιμο δικαίωμα σε περίπτωση που λάβετε μέτρα πριν από την ολοκλήρωση των εκκρεμουσών διαδικασιών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top