ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μονή Αββακούμ: Καταγγελία στην Αστυνομία από ΠΔΣ κατά ενός εκ των δικηγόρων των μοναχών - Ποιος ο λόγος

Μονή Αββακούμ: Καταγγελία στην Αστυνομία από ΠΔΣ κατά ενός εκ των δικηγόρων των μοναχών - Ποιος ο λόγος

Καταγγελία στην Αστυνομία κατέθεσε στην Αστυνομία ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος σχετικά με την υπόθεση Μονής Αββακούμ.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς, εξήγησε πως ο ΠΔΣ πληροφορήθηκε για την εμπλοκή συγκεκριμένου προσώπου το οποίο υπέβαλε πολυσέλιδο νομικό έγγραφο ως υπόμνημα-ένσταση στο Συνοδικό Δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ.

«Διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που υπογράφει το συγκεκριμένο έγγραφο και περιλαμβάνει και επιστολόχαρτο της εταιρείας του δεν είναι μέλος του ΠΔΣ και ούτε κατέχει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος στην Κύπρο», σημείωσε.

«Συνεπώς, ο ΠΔΣ πιστεύει ότι αυτή η κίνηση παραβιάζει τον περί δικηγόρων νόμων άρθρο 26 σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο άτομο διαπράττει αδίκημα το οποίο μάλιστα τιμωρείται με φυλάκιση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπέδειξε ότι το καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου προβλέπει ότι ενώπιόν της μπορεί να παρουσιαστεί μόνο δικηγόρος που είναι μέλος του ΠΔΣ και κατέχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος στην Κύπρο για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

«Θεωρήσαμε ότι καθηκόντως θα έπρεπε να απευθυνθούμε στην Αστυνομία και να υποβάλουμε σχετικό παράπονο το οποίο εξετάζεται», ανέφερε.

Διευκρίνισε ακόμη πως για να ασκήσει το επάγγελμα στην Κύπρο θα πρέπει να συνοδεύεται από συνήγορο που κατέχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος για πέντε χρόνια στην Κύπρο και είναι μέλος του ΠΔΣ εφόσον έχει λάβει σχετική έγκριση από το Νομικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος του ΠΔΣ. «Τέτοια άδεια εξόσον γνωρίζουμε ούτε έχει δοθεί ούτε έχει ζητηθεί», κατέληξε ο Μιχάλης Βορκάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα το πρώτο πόρισμα του Ιράν για το ελικόπτερο του Ραϊσί - «Δεν βρέθηκαν σφαίρες»

Πολύ ισχυρό ρεύμα αέρα επηρεάζει την Κύπρο μαζί με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Πώς πρέπει να συμπληρώσεις την φορολογική σου δήλωση - Αναλυτικά η διαδικασία και όσα πρέπει να ξέρεις

Καλά κρατεί η αισχροκέρδεια: Τιμές προϊόντων έχουν αύξηση μέχρι και… 170% - Τι ισχύει με τα καύσιμα

Ιωάννα Τούνη: Με κράζει η μισή Ελλάδα, λέει σε TikTok βίντεο που χορεύειΈβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

17 ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ οι ψηφοφόροι αναμένουν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό από τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, αυτό το οποίο εισπράττουν είναι απλά ένα κλίμα τοξικό, με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top