Οικολόγοι:Επιτήδειοι έβαλαν πυρκαγιά σε ελαστικά στη Σωτήρα

Οικολόγοι:Επιτήδειοι έβαλαν πυρκαγιά σε ελαστικά στη Σωτήρα

Κίνδυνος τοξικών αναθυμιάσεων

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου) καταγγέλλει ότι επιτήδειοι έβαλαν πυρκαγιά σε ελαστικά σε περιοχή του  Δήμου Σωτήρας. Το αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να «πνιγεί» το χωριό από τις αναθυμιάσεις των καιόμενων ελαστικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας εδώ και καιρό πετάγονταν στο συγκεκριμένο χώρο χρησιμοποιημένα ελαστικά. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο το οποίο βλέπουμε συχνά στην Κυπριακή ύπαιθρο.

Είναι βέβαια γνωστό ότι από την καύση των ελαστικών παράγονται τοξικές ουσίες. Γι’ αυτό και είναι  παράνομο να καίγονται σε ανοικτή καύση τα ελαστικά των αυτοκινήτων.

Ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να σταματήσει η απρόσκοπτη ρίψη ελαστικών στην ύπαιθρο αλλά και να τιμωρούνται όσοι βάζουν πυρκαγιές στα ελαστικά γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιβάλλουν την τάξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή σε πολυκατοικία στη Λάρνακα: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα

Συμπλοκή σε πολυκατοικία στη Λάρνακα: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα

Γύρω στις 11.00 το βράδυ χθες Παρασκευή, λήφθηκε πληροφορία για συμπλοκή μεταξύ τριών προσώπων που διαμένουν σε πολυκατοικία, στη Λάρνακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE