ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη ανέφερε ότι μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αναφορικά με τις κρατήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

«Συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι, οι κρατήσεις είδαν άνοδο 60-70% και αυτό επιβεβαιώνει και την αναγκαιότητά της βιωσιμότητας της γραμμής», σημείωσε, προσθέτοντας ότι σχεδόν έχουν κλείσει όλα τα εισιτήρια για τον Αύγουστο.

Ερωτηθείσα για τις κρατήσεις, η κα. Χατζημανώλη επεσήμανε ότι οι κρατήσεις έφθασαν σχεδόν τις 5.000, μαζί με τα αυτοκίνητα και τα ζώα ενώ έκανε έκκληση όπως οι πολίτες κάνουν διαδικτυακά τις κρατήσεις τους καθώς και να διαβάσουν προσεκτικά τους κανονισμούς λόγω των ελέγχων που θα γίνονται.

«Τα τηλεφωνήματα είναι πάρα πολλά κάθε ημέρα και δεν μπορούν οι λειτουργοί να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Επίσης πρέπει να διαβάζουν τους κανονισμούς γιατί οι έλεγχοι φέτος θα είναι πιο αυστηροί λόγω του πολέμου στο Ισραήλ», σημείωσε συγκεκριμένα.

Κληθείσα να απαντήσει αν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση της γραμμής, η κα. Χατζημανώλη ανέφερε ότι όπως είναι η σύμβαση τώρα, απαγορεύεται να αλλάξουν οι ημερομηνίες.

«Όταν ανανεωθεί με το καλό, γιατί τώρα ολοκληρώνονται τα 3 χρόνια, θα εξεταστεί αν θα δοθεί παράταση για ακόμα 3 χρόνια. Άρα φέτος θα δούμε όλους τους παράγοντες, γιατί υπάρχουν κάποιοι μήνες που έχουν πιο πολύ ζήτηση από κάποιους άλλους, και θα τα λάβουμε όλα υπόψη μέσα Ιουνίου που θα γίνει η σύσκεψη για το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης», είπε καταληκτικά.

Από πλευράς του ο Διευθύνων Σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρείας (Scandro holding) της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Χαράλαμπος Μανώλη, ανέφερε ότι μέχρι την Δευτέρα (22/4) είχαν κοπεί 602 εισιτήρια ως το μεσημέρι, καθώς και 1395 για μεταφορά οχημάτων.

«Πέρσι πήραμε 7.500 επιβάτες, σημαίνει θα έχουμε περισσότερες κρατήσεις φέτος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν μπορεί να γίνει επέκταση της γραμμής, ο κ. Μανώλη απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί διότι για να υπάρξει επέκταση, πρέπει να υπάρξει επιχορήγηση.

Πρόγραμμα και τιμές

Δείτε το πρόγραμμα για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο:

Δείτε τις τιμές:

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Scandro Holding ΕΔΩ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top