ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Παναγιώτου: Θέλει να λύσει και το πρόβλημα με τις γειτονιές - Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων

Μ. Παναγιώτου: Θέλει να λύσει και το πρόβλημα με τις γειτονιές - Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων

Η Υπηρεσία Μεταλλείων και Λατομείων, του Υπουργείου Γεωργίας ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες πως μετά τα τελευταία γεγονότα πρόκλησης πυρκαγιάς σε περιοχή του χωριού Κουκλιών, καθώς και λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτήν την περίοδο, έχει προχωρήσει στην ανάκληση όλων των Αδειών που έχουν ήδη εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων, καθώς επίσης και στη μη έκδοση νέων Αδειών, μετά από σχετικές οδηγίες της Υπουργού Γεωργίας.

Σε προηγούμενες της δηλώσεις η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, εξήγησε πως αυτή η απόφαση θα ισχύει έως ότου γίνει έλεγχος για τις περιοχές που επιτρέπονται αλλά και το πώς ελέγχονται όσοι αιτούνται τη χρήση πυροτεχνημάτων. Τόσο πριν, όσο και μετά την έκδοση άδειας. Αυτό που φαίνεται πως θα ελεγχθεί μεταξύ άλλων είναι το κατά πόσον αποκλείονται προστατευόμενες και άλλες περιοχές για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος τόσο για πρόκληση πυρκαγιών, όσο και για την ευημερία ζώων και ανθρώπων.

Πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν πως το θέμα δεν τελειώνει όμως εδώ, αφού η Υπουργός Γεωργίας θέλει να βρεθεί και η λύση με την παράνομη χρήση πυροτεχνημάτων σε οικίες.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα αρκετοί πολίτες προμηθεύονται πυροτεχνήματα και τα χρησιμοποιούν παράνομα στα σπίτια τους ή σε άλλους χώρους για διάφορες περιστάσεις, με τη χρήση τους ωστόσο να προκαλεί αναστάτωση στους περιοίκους.

Ταυτόχρονα όμως, αυτή η αναστάτωση επηρεάζει πέραν από τους πολίτες και παιδιά και την ευημερία των ζώων, καθώς οι εκκωφαντικοί κρότοι φοβίζουν και αναστατώνουν τα ζώα. Επιπλέον, η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους και για έκρηξη πυρκαγιών, αφού αυτή δεν γίνεται ούτε από επαγγελματίες, αλλά ούτε και με ασφαλή τρόπο αφού δεν υπάρχει έλεγχος.

Γι’ αυτούς τους λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, αναμένεται πως η Υπουργός θα προχωρήσει με αίτημα στους συναρμόδιους φορείς για να εξευρεθεί ο τρόπος που θα τερματιστεί το φαινόμενο αυτό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης τηςΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top