ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ για υπόθεση Ζαννέτου: «Η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν χρειάζεται και δεν αντέχει τέτοιες περιπέτειες»

ΑΚΕΛ για υπόθεση Ζαννέτου: «Η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν χρειάζεται και δεν αντέχει τέτοιες περιπέτειες»

Ανακοίνωση τύπου εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με την υπόθεση του Δημάρχου Αγίας Νάπας, Χρίστου Ζαννέτου.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν χρειάζεται και δεν αντέχει τέτοιες περιπέτειες στις οποίες θα την σύρει η υπόθεση Χρίστου Ζαννέτου».

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ο κ. Χρίστος Ζαννέτος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας και υποψήφιος του ΔΗΣΥ για το νέο Δήμο, παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Κακουργοδικείου Αμμοχώστου για υπόθεση  πλαστογραφίας και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, σε σχέση με ευρωπαϊκά κονδύλια. Πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά προσωπικά τον κ. Ζαννέτο, είναι εξαιρετικά σοβαρή -εξ ου και παραπέμπεται απευθείας στο Κακουργοδικείο- και προέκυψε μετά από έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και μακρές αστυνομικές έρευνες. 

Είναι δεδομένο ότι κανείς δεν κηρύσσεται ένοχος μέχρι την απόφαση Δικαστηρίου. Προκύπτουν όμως από τώρα σοβαρά ζητήματα από ηθικής, πολιτικής και θεσμικής άποψης. Προκύπτουν δε και ερωτήματα για τη λειτουργία του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, αφού ως υπόδικος δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν χρειάζεται και δεν αντέχει τέτοιες περιπέτειες στις οποίες θα την σύρει η υπόθεση Χρίστου Ζαννέτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top