ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλαμβάνουν ρουχισμό οι νεοσύλλεκτοι - «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τη φετινή ΕΣΣΟ»

Παραλαμβάνουν ρουχισμό οι νεοσύλλεκτοι - «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τη φετινή ΕΣΣΟ»

Μέρος της διαδικασίας υγειονομικής εξέτασης και χορήγησης των ειδών ιματισμού και υλικών στους στρατεύσιμους της 2024 ΕΣΣΟ παρακολούθησε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

Ακουλουθούν οι δηλώσεις του

Παρακολούθησα σήμερα μέρος της διαδικασίας υγειονομικής εξέτασης και χορήγησης των ειδών ιματισμού και υλικών στους στρατεύσιμους της 2024 ΕΣΣΟ, η οποία άρχισε από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρατόπεδο όπου βρισκόμαστε, αλλά και στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου.

Ως Υπουργείο Άμυνας έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τη φετινή Εκπαιδευτική Σειρά Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) στην Εθνική Φρουρά.

Μπορώ με ικανοποίηση να σας πω ότι μέχρι στιγμής, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Ασφαλώς στην όλη προσπάθεια συνεισφέρει και η επιτυχής υλοποίηση (για 5η συνεχή χρονιά) της ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία και διευκολύνει τους στρατεύσιμους κατά την παρουσίασή τους στην ΕΦ.

Πλέον όλοι οι στρατεύσιμοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων, καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να καταχωρηθεί η επιθυμία τους, η οποία θα ληφθεί υπόψη στη διαδικασία επιλογής και κατανομής τους, στους Κλάδους, Όπλα και Σώματα της Εθνικής Φρουράς και στην τοποθέτησή τους σε Μονάδες. Επιπλέον τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (ΥΕΑ) και των εθνοφρουρών που θα επιλεγούν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομείς, Στρατονομία, ΟΥΚ), στις Λέσχες – ΚΑΑΥ – ΣΤΕ, στις Τεχνικές Ειδικότητες και στη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η υγειονομική τους εξέταση και η παραλαβή των ειδών ιματισμού τους, ούτως ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι για την κατάταξή τους.

Για αποφυγή ταλαιπωρίας, εφιστώ την προσοχή στους στρατεύσιμους όπως τηρούν πιστά τις καθορισμένες ημέρες και ώρες οι οποίες αναγράφονται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης.

Τους στέλνω επίσης το μήνυμα ότι η στρατιωτική θητεία στην Εθνική Φρουρά θα πρέπει να αποτελεί για όλους ύψιστη τιμή.

Θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τη δυνατότητα που τους παρέχεται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ημικατεχόμενή μας πατρίδα.

Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι θα ενταχθούν σε μια οικογένεια στην οποία δεν έχουν μόνο να προσφέρουν αλλά και να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα τους βοηθήσουν τη ζωή και στην επαγγελματική τους πορεία.

Ας την αξιοποιήσουν με καλή διάθεση και ας την καταστήσουν ένα παραγωγικό και ωφέλιμο νέο κεφάλαιο της ζωής τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top