ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία οι εκλογές - Τα πυρά της Αννίτας - Επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ - Υποψήφιος με εγκληματικό παρελθόν

Στην τελική ευθεία οι εκλογές - Τα πυρά της Αννίτας - Επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ - Υποψήφιος με εγκληματικό παρελθόν

Λίγες μόνο μέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, ο προεκλογικός αγώνας φουντώνει ακόμα περισσότερο, με τα κόμματα να καταβάλλουν προσπάθεια για συσπείρωση των οπαδών τους.

Ο ΔΗΣΥ παρουσίασε το πολιτικό του μανιφέστο για τις ευρωεκλογές με την Πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου να στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση εξαπολύοντας επίθεση και προς το ΑΚΕΛ και προς το ΕΛΑΜ λέγοντας πως ανάμεσα στην ανεξέλεγκτη Ευρώπη των ανοικτών συνόρων του ΑΚΕΛ και την αυταρχική Ευρώπη των περιχαρακωμένων κρατών του ΕΛΑΜ, ο ΔΗΣΥ επιλέγει τη δημοκρατική και αποφασιστική Ευρώπη των αρχών και αξιών.

Επίθεση Αννίτας κατά Χριστοδουλίδη

Από τα πυρά της Προέδρου του ΔΗΣΥ δεν ξέφυγε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την παρουσία του στα συνέδρια του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ. Η Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως είναι πολιτικά οξύμωρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και να παρουσιάζεται σε άλλες πολιτικές ομάδες, καλώντας τον μάλιστα να δώσει ο ίδιος απάντηση για το τι πρεσβεύει και που ανήκει. «Εμείς είμαστε καθαροί για το πού ανήκουμε» ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραμείνει ανεξάρτητος θεσμικά όπως αρμόζει και στον ρόλο του.

ΑΚΕΛ εναντίον ΕΛΑΜ

Σε μία ανακοίνωση που προκαλεί προβληματισμό, το ΑΚΕΛ κάλεσε το ΕΛΑΜ να απαντήσει εάν έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Λάρνακας πρόσωπο με προηγούμενη καταδίκη για εμπρησμούς και τοποθέτηση βόμβας και να εξηγήσει στην κοινωνία πώς συνάδει η διεκδίκηση μιας υπεύθυνης πολιτικής θέσης, με τέτοιο παρελθόν. Στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ αναφέρει πως με τη συμπερίληψη ανθρώπων με εγκληματικό βίο στα ψηφοδέλτιά τους, εκφυλίζουν εντελώς και στέλνουν στον πάτο τη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία που πρέπει να χαρακτηρίζει υπεύθυνα πολιτικά κόμματα και ροκανίζουν και άλλο την αξιοπιστία της πολιτικής στον τόπο μας.

ΕΔΕΚ κατά ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ

Το μεταναστευτικό εξακολουθεί να έχει τον πρώτο ρόλο στην ατζέντα των κομμάτων, με την ΕΔΕΚ να υποδεικνύει πως το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά, πλην υλοποιήσιμα μέτρα και όχι με αλλοπρόσαλλα λαϊκίστικα και παραπλανητικά συνθήματα. Την ίδια ώρα, υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό, η οποία όπως αναφέρει, αποδεικνύεται ότι αποδίδει καρπούς, από δύο σημαντικά δεδομένα: Οι αιτήσεις για άσυλο παραμένουν στα ίδια επίπεδα, αν και η Κυπριακή Δημοκρατία ακόμα παραμένει πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αιτήσεις ασύλου, σε αναλογία πληθυσμού και οι ροές δια θαλάσσης από τον Λίβανο έχουν σταματήσει το τελευταίο, σημαντικό, χρονικό διάστημα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top