ΠτΔ: Έλαβε πρόσκληση να προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων - «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Μια ιστορική στιγμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν θα προχωρήσει όπως δείχνουν τα πράγματα η δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου καθώς τόσο η Πολεοδομία όσο και το τμήμα Περιβάλλοντος εκφράζουν σοβαρούς ενδοιασμούς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης».
Οι αιτητές για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες εγκρίσεις θα πρέπει να υποβάλουν πολύ πιο βελτιωμένες προτάσεις.
Συγκεκριμένα, το τμήμα Περιβάλλοντος για να εγκρίνει κάτι τέτοιο θέτει ως προαπαιτούμενα τα εξής: Oλοκληρωμένη μελέτη υδατικών αναγκών , Λεπτομέρειες για ποσότητα και ποιότητα αποβλήτων, κατασκευαστικά σχέδια master plan, μελέτη θορύβου και συμμόρφωση σε κανόνες και κώδικες ορθής πρακτικής για θαλάσσιους λέοντες.
«Παίζει» για κροκόδειλους
Μπορεί οι φώκιες και θαλάσσιοι ελέφαντες να μην έρχονται όμως οι κροκόδειλοι είναι πιθανόν να έρθουν στο νησί.
Συγκεκριμένα η εταιρεία TSA CROCOPARK LTD έχει αποστείλει αίτημα για δημιουργία θεματικού πάρκου για κροκόδειλους που εάν εγκριθεί θα ανεγερθεί στην περιοχή Χοιροκοιτίας.
Η αρμόδια επιτροπή θα αποφασίσει στις 5 Οκτωβρίου.
Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




