Φωτιά στον Αγ. Σιλά: Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των εμπρηστών - Τι αναφέρουν μαρτυρίες

Φωτιά στον Αγ. Σιλά: Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των εμπρηστών - Τι αναφέρουν μαρτυρίες

Συνεχίζονται οι έρευνες των μελών του ΤΑΕ για τον εντοπισμό των εμπρηστών που προκάλεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αγίου Συλά και την πυρκαγιά στον Άγιο Θεράποντα στη Λεμεσό. Οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που έχουν προκαλέσει τις δύο πυρκαγιές.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι ανακριτές αξιολογούν μαρτυρίες πληγέντων και κατοίκων της περιοχής, ενώ διερευνάται επίσης συγκεκριμένη μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία για εμπλοκή επιβαινόντων σε διπλοκάμπινο αυτοκίνητο. 

Χθες οι ανακριτές μετέβησαν εκ νέου στο χώρο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τεκμήρια που θα οδηγήσουν στους δράστες. Οι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από πολίτες, κατοίκους και πληγέντες και παράλληλα έχουν καλέσει για ανάκριση άτομα που έχουν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν με παρόμοιες υποθέσεις.

Ως γνωστό, η πυρκαγιά τέθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και παρά τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις, μαινόταν για πολλές ώρες σκορπώντας την καταστροφή στο πέρασμα της. Από την πυρκαγιά κάηκαν ζώα, καταστράφηκαν υποστατικά, πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα από δέντρα, καλλιέργειες και άγρια βλάστηση μετατράπηκαν σε στάχτη. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς υπάρχει ακόμη κίνδυνος αναζωπυρώσεων, κυρίως στους χώρους όπου υπήρχαν σκουπίδια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.