ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκστρατεία ελέγχου ειδών θαλάσσης/νερού από Υπ. Προστασίας Καταναλωτή

Εκστρατεία ελέγχου ειδών θαλάσσης/νερού από Υπ. Προστασίας Καταναλωτή

Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης που καλύπτει την περίοδο 25/06/2024-05/07/2024, θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που εμπεριέχουν τα φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου στην αγορά διατίθεται πληθώρα τέτοιων ειδών και η χρήση τους είναι διαδεδομένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, η εκστρατεία θα καλύψει τις εξής κατηγορίες προϊόντων: βοηθήματα κολύμβησης, παιχνίδια νερού, πλευστά είδη αναψυχής και πισίνες για μικρά παιδιά.

Στόχος της εκστρατείας είναι να διασφαλιστεί η συμμόρφωση σε ό,τι αφορά τα πιο πάνω προϊόντα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και τα ισχύοντα πρότυπα ασφάλειας.

Η εν λόγω εκστρατεία θα καλύψει περίπου 130 υποστατικά πώλησης παγκύπρια, στα οποία θα πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό και την απόσυρση επικίνδυνων φουσκωτών και άλλων ειδών θαλάσσης/νερού, τη λήψη διορθωτικών μέτρων για μη συμμορφούμενα προϊόντα, καθώς επίσης και την ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Η Υπηρεσία στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους, πληροφορεί ότι στην ιστοσελίδα της υπάρχει αναρτημένο ενημερωτικό υλικό για «Φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού», καθώς επίσης και «Συμβουλές για ασφαλή χρήση των Φουσκωτών Πισίνων».

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι οικονομικοί φορείς, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200926,22200947, Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150, Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160, Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top